Fabrica Nokia de la Jucu se inchide cu o luna mai devreme

De: Marian Andrei / 25.11.2011, 14:26
Fabrica Nokia de la Jucu se inchide cu o luna mai devreme
Miercuri, 30 noiembrie, se inchide activitatea fabricii Nokia de la Jucu, mai devreme cu o luna fata de data programata, din cauza lipsei de comenzi.

Liderul Sindicatului „Nokia Metal”, Valentin Ilcas, a declarat azi ca toti angajatii care vor pleca vor fi platiti pana la sfarsitul lunii martie, urmand ca din aprilie sa primeasca platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

In plus, Ilcas a precizat ca pentru angajati vor fi organizate, pana in luna martie, cursuri de recalificare si vor fi intocmite listele cu cei care aplica pentru suma de 500 de euro acordata de Nokia celor care vor sa isi deschida o afacere sau sa isi continue studiile.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii urmau sa se deruleze pana la finele anului, un numar total de 2.200 angajati pierzandu-si locurile de munca.

Compania Nokia si sindicatele au anuntat, ulterior, semnarea unui acord pentru sprijinirea angajatilor fabricii din Jucu care vor fi disponibilizati, acord care prevede atat plati compensatorii, cat si consultanta in vederea reangajarii, pachete de training si dezvoltare si suport pentru antreprenori.