Facebook a fost dată în judecată pentru butonul de Like

De: Marian Andrei / 12.02.2013, 09:47
Facebook a fost dată în judecată pentru butonul de Like
Compania Facebook este dată în judecată de firma Rembrandt Social Media, care afirmă că deține patentele pentru butonul "Like" și alte funcții utilizate de cea mai mare rețea de socializare din lume.

Rembrandt Social Media afirmă că succesul Facebook se datorează în mare măsură utilizării fără permisiune a două patente înregistrate cu cinci ani înaintea apariției Facebook, de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer în 1998, care a murit în 2004.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Rembrandt deține acum patente folosite de Van Der Meer pentru dezvoltarea unei rețele sociale numite Surfbook.

Surfbook a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor să împartă informații cu prietenii și familia, precum și să-și exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton „like”, potrivit documentelor transmise tribunalului de avocații Rembrandt.

Potrivit acestora, Facebook cunoaște existența patentelor, întrucât le-a notat în propriile aplicații pentru patentarea unor tehnologii pentru rețele sociale.

Facebook a afirmat că nu comentează acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis într-un tribunal din Virginia – SUA.