Facebook are o nouă opțiune menită să ajute persoanele aflate în pragul sinuciderii

De: Carmen Ulian / 27.02.2015, 15:00
Facebook are o nouă opțiune menită să ajute persoanele aflate în pragul sinuciderii
În speranța că vor diminua cazurile de sinucidere anunțate, Facebook a lansat o nouă opțiune care vine să sprijine persoanele aflate într-o stare de disperare.
Începând cu această săptămână, Facebook are un serviciu rapid care permite utilizatorilor săi să raporteze atunci când consideră că un prieten este la un pas de sinucidere Saftey. Cel care dorește să ofere ajutorul poate da click pe săgeata ce apare în partea dreaptă, sus, a postării Report Post. Noua opțiune va fi apărea în fiecare post.
 
O echipă de specialiști va analiza postările raportate și dacă este nevoie le vor trimite mai departe către o linie de asistență telefonică specială. Aceștia au astfel posibilitatea de a discuta cu cineva, de a primi sfaturi menite să le alunge gândurile negre.
 
În 2011, compania a lansat un serviciu de chat live cu un specialist în prevenirea actelor suicidale. Noua opțiune este o actualizare a acestui sistem din 2011.
 
Facebook a colaborat pentru acest proiect cu organizații precum Farefront, Now Matters How, the National Suicide Prevention Lifeline și Save.org.