Facebook îmbunătățește afișarea pozelor pe Timeline

De: Dragos Tanase / 31.07.2012, 14:30
Facebook îmbunătățește afișarea pozelor pe Timeline
Rețeaua de socializare continuă să își modifice modul de afișare al imaginilor, început odată cu lansarea Timeline-ului, afișându-le din ce în ce mai mari.

Utilizatorii rețelei sociale Facebook vor trăi o experiență nouă de afișare a imaginilor, pe Timeline.

Odată ce se va face click pe secțiunea de fotografii, o pagină nouă va umple ecranul cu poze la rezoluții mai mari decât în prezent și va fi mai ușor de a le împărtăși cu prietenii, oficialii adăugând un buton pentru a le marca pe cele favorite și pentru a le evidenția altora.

Nu e de mirare că Facebook mizează pe acest mod de afișare al imaginilor ghidându-se după succesul înregistrat de site-ul Pinterest.

Facebook nu este singurul site care va imita modul de afișare Pinterest, site-urile Quora.com și Chill.com au trecut deja pe acest tipar.

Un alt motiv important este migrarea utilizatorilor câtre platformele mobile precum smartphone-uri sau tablete.

Cum photo-sharing este una dintre cele mai populare activități ale utilizatorilor de dispozitive mobile, Facebook a cheltuit 1 miliard de dolari, pentru a cumpăra Instagram, și a lansat și o aplicație proprie intitulată Facebook Camera.

Un reprezentant Facebook a declarat că aceste modificări vor avea loc, momentan, doar pe PC-uri, neexistând încă o modificare pentru aplicațiile mobile.

Schimbarea a avut loc ieri, 30 iulie, așa că va dura puțin până când toți utilizatorii se vor putea bucura de ea.