Facebook isi cere scuze ca te-a urmarit si cand erai nelogat!

De: Pandaru Alin Daniel / 29.09.2011, 12:02
Facebook a recunoscut faptul ca urmareau activitatea online a utilizatorilor retelei sociale chiar si dupa ce acestia se delogau de pe site.

Reteaua de socializare a fost fortata sa confirme faptul ca au urmarit constant activitatea online a celor 750 de milioane de utilizatori, chiar daca acestia foloseau alte site-uri.

Oficialii Facebook spun ca bresa de confidentialitate a fost o simpla greseala.
Programul descarcat automat de utilizatori atunci cand se conectau la Facebook trimitea „din neatentie” informatii care companie, chiar daca acestia nu mai erau logati pe reteaua sociala.

Majoritatea oamenilor ar presupune ca Facebook inceteaza sa te monitorizeze odata ce-ai iesit de pe site, dar bloggerii nisati pe tehnologie au descoperit ca lucrurile nu stau chiar asa.


Facebook urmarea site-urile pe care intrai, chiar si dupa ce te delogai

De fapt, datele utilizatorilor au fost trimise regulat spre serverele retelei sociale, date care ar putea valora miliarde de dolari, putand fi folosite pentru a crea reclame „personalizate”, in functie de site-urile pe care le-ai vizitat.

Parcticile site-ului au fost demascate de bloggerul australian Nik Cubrilovic si au provocat reactii deloc bune pe Internet.

Oficialii Facebook sustin ca au „reparat problema” si i-au multumit lui Cubrilovic ca a descoperit-o, dar specificand ca asta n-a fost chiar o problema, inca de la inceput.


Nik Cubrilovic i-a „demascat” pe cei de la Facebook

Cubrilovic a descoperit ca atunci cand te loghezi pe Facebook, un programel este downloadat automat pentru a monitoriza activiatea ta online.

Acest lucru inca se mai intampla
, dar Facebook susine ca acesta va inceta sa trimita date catre serverul lor, deindata ce utilizatorul iese de pe reteaua sociala.