Facebook lansează Amber Alterts pentru găsirea copiilor dispăruți

De: Carmen Ulian / 14.01.2015, 18:00
Facebook lansează Amber Alterts pentru găsirea copiilor dispăruți
Amber Alerts este un program pentru combaterea fenomenului de dispariție al copiilor la nivel mondial.

Facebook, în colaborare cu Centrul Național al Copiilor Dispăruți și Exploatați, lansează programul Amber Alerts. Se dorește, astfel, găsirea copiilor dispăruți.

Cei peste 180 de milioane de utilizatori din US vor putea ajuta la găsirea copiilor dispăruți. Alerta va fi trimisă către feed-ul userului care se află în zona în care se caută copilul, împreună cu mai multe detalii și o fotografie. Userul nu trebuie să fie logat la serviciu, căci Facebook va transmite mesajul automat dacă el se află în zona de căutare. Programul va funcționa, pentru început, în America, dar se dorește dezvoltarea lui la nivel mondial.

Fondatorii spun că se va pune în acest mod informația despre copilul dispărut în mâinile utilizatorilor care vor putea distribui mai departe informațiile și fotografia celui dispărut pentru a putea fi găsit mai ușor.

Programul este inspirat și poartă numele fetiței Amber Hagerman, în vârstă de 9 ani, care a fost răpită în urmă cu 19 ani în timp ce se plimba cu bicicleta. A fost apoi ucisă de răpitor. Și atunci s-a aplelat la ajutorul cetățenilor pentru a-i da de urmă. Astfel au fost salvate viețile a 728 de copii.

Facebook va ajuta la o răspândire a informației în timp record, mult mai rapid decât ar fi prin sms-uri, televiziune și alte canale de comunicare.