Facebook, mai sănătos pentru Terra decât Google

De: Dragos Tanase / 02.08.2012, 17:00
Facebook, mai sănătos pentru Terra decât Google
Facebook și-a prezentat amprenta de carbon pe 2011, adică totalul emisiei de dioxid de carbon ale tuturor centrelor de date și ale birourilor Facebook.

Consumul total de energie al Facebook, de anul trecut, a măsurat 532 de milioane de kilowatti pe oră. Din totalul acesta scădem 36% pe care compania îi procură din surse nucleare și regenerabile și rezultă 285.000 de tone metrice de CO2 emise.

Este o cifră imensă, dar pusă lângă cifrele Google din 2010 de 1,5 milioane de tone metrice de CO2 putem face și un raport al forțelor de emisie.

Putem spune, ca o concluzie, că este mai eficient pentru pământ să chat-uim cu prietenii pe Facebook decât să facem o căutare pe Google? Facebook sigur și-ar dori asta, anunțând într-un mesaj pe blog-ul oficial că au scăzut emisia la 269 de grame de CO2 per utilizator activ și ca factor de comparație ei spun că un utilizator activ de Facebook, timp de 1 an de zile, este echivalentul unui pahar de vin sau a unei cafe latte (ca emisie de carbon in atmosferă).

Totul sună bine până când înmulțim cu 955 de milioane de utilizatori activi pe toată planeta.

Totuși liderii organizațiilor de protecție a mediului sunt încântați de aceste cifre, iar Facebook dorește să își mărească sursele de energie regenerabilă la 25%, însă asta va mai dura ceva timp.