Facebook permite dezvoltatorilor să își vândă jocurile

Apropo.ro / 10.05.2012, 14:30
Facebook permite dezvoltatorilor să își vândă jocurile
Până acum, dezvoltatorii jocurilor pe Facebook puteau scoate bani din vânzarea in-game a diverselor facilități sau obiecte virtuale, însă de acum vor avea posibilitatea de a vinde accesul la viitoare jocuri pe care le vor crea.

În mod tradițional, dezvoltatorii jocurilor pe Facebook puteau scoate bani prin cumpărarea in-game a diverselor obiecte virtuale, accesul la joc fiind gratuit, însă – în curând – aceiași dezvoltatori vor putea să ceară bani pentru accesul la jocurile lor.

Ca parte din anunțarea unui centru de aplicați pentru Facebook, App Center, similar market-urilor de telefoane Android sau iOS, dezvoltatorii vor putea cere bani jucătorilor pentru acces la produsele lor, mișcarea aceasta având ca scop încurajarea unei varietăți mai mare de aplicații pentru rețeaua de socializare.

Nu se știe dacă va avea succes această mutare, deoarece marii dezvoltatori de jocuri online, interactive, încep să scoată tariful de acces și să se orienteze pe vânzări in-game de facilități sau obiecte speciale, precum MMOPRG-ul Lineage 2, însă cei curoși pot arunca un ochi aici.