Facebook renunta la Facebook Places

De: Pandaru Alin Daniel / 24.08.2011, 11:54
Facebook renunta la Facebook Places
Facebook a decis sa renunte la serviciul Facebook Places. In acelasi timp, la reteaua sociala apar servicii de localizare noi.

Facebook anunta anul trecut in august serviciu Facebook Places, care le permitea utilizatorilor de smartphone sa se „inregistreze” in anumite localuri, premitand astfel prietenilor sa vada unde se afla.

Astazi, acestia au luat decizia de a renunta la acest serviciu, dar in acelasi timp, adauga servicii noi de localizare.

Ce inseamna asta mai exact?

In ciuda faptului ca nu va mai exista Facebook Places, acum utilizatorii pot adauga locul unde se afla oricarei postari, fie ca este un update sau o poza, de oriunde s-ar afla.


Poti seta cine poate vedea locurile unde ai fost

Astfel, nu vei mai fi nevoit sa ai neaparat un smartphone pentru a-ti partaja locatia. Ba mai mult, adaugarea locatiei tale pe Facebook nu e limitata doar la prezent: compania vrea sa-ti partajezi locatia atat in trecut, cat si in viitor.

Iata cum functioneaza:

Unde ai fost: aminteste-ti unde erai in pozele tale preferate;
Unde esti: daca ai prieteni prin preajma, ai putea sa te intalnesti cu ei;
Unde te duci: prietenii care au mai fost intr-o anume locatie pot sa-si lase sugestii despre aceasta sau pot chiar sa ti se alature.

In curand serviciul Facebook Places va disparea, iar Facebook incearca sa-si familiarizeze utilizatorii cu partajatul locatiei pe reteaua lor de socializare.

Acesta poate fi foarte util in numeroase situatii, atunci cand vrei sa aflii unde sunt prietenii tai, dar cu siguranta vor aparea din nou probleme legate de datele private ale utilizatorilor.

Schimbarile vor incepe de joi, asa ca fiti pe faza, pentru ca o sa fie o actualizare treptata, ca de fiecare data.