Facebook susține donarea de organe

Apropo.ro / 02.05.2012, 17:00
Facebook susține donarea de organe
Utilizatorii de Facebook din SUA și Marea Britanie au posibilitatea de a-și adăuga statutul de "donator de organe", în profilurile lor. Facebook susține această cauză.

Rețeaua de socializare Facebook a lansat o nouă inițiativă, cu scopul de a încuraja donarea de organe către cei care așteaptă un transplant.

CEO Mark Zuckerberg a fost primul care a adăugat acest lucru profilului său, iar prietenii i-au urmat exemplul. El speră ca userii din SUA și Marea Britanie să îi urmeze exemplul. Serviciul este disponibil doar pentru aceste două state.

Zuckerberg a dezvăluit faptul că ideea i-a venit după ce Steve Jobs, co-fondator Apple, a primit un rinichi pentru transplant, înainte de a muri, anul trecut. El a discutat cu iubita sa, studentă la medicină, apoi și-a pus ideea în aplicare.

Peste 112.000 de americani sunt pe listele de așteptare pentru un organ și 18 oameni mor zilnic din cauza lipsei acestora, informează Donate Life America, o organizație non-profit ce colaborează cu Facebook.

Pe rețeaua de socializare vor fi postate și o serie de link-uri ce trimit către registre oficiale de donatori, pentru ca userii să se poată înscrie pe listele de așteptare.