Facebook va restabili accesul la știri în Australia

De: Ana Obretin / 23.02.2021, 16:43
Facebook va restabili accesul la știri în Australia

Facebook a anunțat că va reda, în zilele următoare, accesul la știri pe platformă în Australia, după discuții cu guvernul local, care s-a declarat de acord să modifice o lege menită să-i oblige pe giganții tehnologici să plătească grupurilor de media locale pentru dreptul de a le utiliza conținuturile.

Ministrul australian de Finanțe, Josh Frydenberg, și directorul general al Facebook Australia, Will Easton, au declarat că au ajuns la un compromis cu privire la unul dintre punctele cheie ale acestei propuneri legislative, căruia giganții din industria de profil americană i se opun cu înverșunare.

„Cu aceste modificări, putem să lucrăm acum pentru a ne continua investiția în jurnalismul ca serviciu public și pentru a restabili accesul la știri pe Facebook australienilor, în zilele următoare”, a spus Will Easton, potrivit Le Figaro.

De săptămâna trecută, utilizatorii din Australia nu mai pot să vizualizeze sau să distribuie link-uri de știri locale ori internaționale pe platformă. Mai multe pagini de Facebook de interes național, precum ale serviciilor de urgență, au fost, de asemenea, afectate.

Această măsură a stârnit indignare în Australia, precum și în multe alte țări. Compromisul la care s-a ajuns înseamnă că giganți ca Facebook și Google – în mod special vizați de acest proiect de lege – nu ar trebui să fie sancționați atât timp cât âncheie acorduri cu companii mass-media în schimbul utilizării conținuturilor lor.

CITEȘTE ȘI: Facebook a blocat accesul la știri pe platformă în Australia  

Facebook renunță la butonul “Like” de pe paginile publice

Foto: Profimedia Images