Faceti cunostinta cu libelula de 10.000 de dolari

Apropo.ro / 10.01.2012, 11:45
Am putea spune ca acesta libelula, pozata in Indonezia, este cea mai scumpa libelula din lume, ea valorand 10.000 de dolari, ocupand locul I in concursul international de fotografie lansat de National Geographic in 2011.

„Splashing” este fotografia castigatoare a editiei 2011 a concursului international de fotografie National Geographic.

Realizata de Shikei Goh in Insulele Riau din Indonezia, fotografia prezinta o libelula „atacata” de sageti de picaturi de apa, intr-o zi aparent senina.

Acesta a avut o decizie grea de luat, pe moment, avand de ales intre a-si uda camera sau a captura lumina superba care cadea pe libelula.

„Aproape ca poti simti experienta libelulei care se tine bine impotriva intemperiilor ” a declarat un membru al juriului, Amy Toensing. „Cand ma uit la ea, imi vine sa zic, tine-te bine micutule!”.

Fotografia realizata de Shikei Goh a reusit sa iasa in fata celor 20.000 de imagini inscrise in concurs, care a fost structurat pe trei categorii: locuri, oameni si natura.

Juriul a avut de luat o decizie foarte grea in a alege marele castigator dintre castigatoarele celor trei categorii.

Iata care au fost celelalte doua fotografii care au avut aceleasi sanse sa ia marele premiu:

Categoria Locuri

„Into the Green Zone”

Fotograful George Tapan a „demonstrat un sentiment de sincronizare perfecta si compozitia in modul in care a capturat cei doi subiecti umani in aceasta scena frumoasa, a facut intr-adevar lovitura” a remarcat un alt membru al juriului, Tim Laman.

„Into the Green Zone” a fost facuta pe insula Onuk, parte a localitatii Balabac Palawan din Filipine.

Fotograful a reusit sa captureze un arc dublu de curcubeu, imediat dupa o ploaie, reusind sa incorporeze perfect in compozitie cei doi oameni din imagine.

Un alt factor decisiv pentru care aceasta fotografie a castigat categoria Locuri este datorat parului femeii, dandu-i un alt simt estetic al imaginii.

Per total, fotografia aceasta a demonstrat ca lucrurile marunte, cateodata, pot face diferenta.

Categoria Oameni

„The Fjellman Family”

Cu un singur foc, un vanator nativ al poporului Sami din Arjeplog, Lappland, Suedia, si-a asigurat hrana pentru familia sa, pe parcursul lungii ierni suedeze.

Un membru al juriului, Peter Essick a tinut sa precizeze ca „in cultura Sami, aceste evenimente se repeta de mai multe ori pe an, chiar daca nu sunt niciodata la fel. Totusi, folosind o compozitie atenta si sincronizandu-se perfect, fotograful a reusit sa faca aceasta intalnire cu un vanator Sami, memorabila”.

Fotografa Izabelle Nordfjell a reusit sa captureze un moment real cat si misterios in acelasi timp, avand toate elementele necesare unui fotojurnalist.