Factură de curent de 1,3 milioane de dolari

De: Marian Andrei / 27.06.2012, 16:40
Factură de curent de 1,3 milioane de dolari
Știm toți că în timpul verii factura la energie crește: folosim aerul condiționat, frigiderul merge mai greu, etc. Dar să primești o factură de 1.381.783,92 dolari întrece orice închipuire.

Asta a pățit Kristin Harriger din Abilene, Texas. „Am deschis factura, am citit-o, iar primul gând a fost că e vorba de o grămadă de bani„, le-a spus Kristin reporterilor de la Business Insider.

După aceea m-am gândit că cineva a făcut o glumă, așa că am pozat-o și am trimis imaginile prietenilor‘, a continuat femeia.

„Visul” cu gluma s-a destrămat imediat ce a sunat la compania de utilități, fiind cât pe ce să devină coșmar – suma era reală. Norocul femeii a fost că cei de la Potentia Energy au verificat imediat și au anunțat-o că este vorba despre o greșeală de calcul.

Potrivit acestora, consumul de curent al femeii a fost taxat la un preț de 11.000 de ori mai mare, respectiv 1.000 de dolari pe KWh, în loc de 0,09 dolari.

Deși compania a recunoscut greșeala și a anunțat că va trimite o nouă factură, după două săptămâni… acest lucru încă nu se întâmplase.