„Faithless”, al lui Ingmar Bergman, va avea o adaptare TV  în regia lui Tomas Alfredson („Tinker Tailor Soldier Spy”)

De: Nicoleta Lepădatu / 04.07.2022, 16:00
„Faithless”, al lui Ingmar Bergman, va avea o adaptare TV  în regia lui Tomas Alfredson („Tinker Tailor Soldier Spy”)

Filmul „Faithless”, al lui Ingmar Bergman, va avea o adaptare TV realizată de regizorul suedez Tomas Alfredson („Tinker Tailor Soldier Spy”, „The Snowman”), postul public suedez SVT și compania de producție din Danemarca Miso Film („The Rain” de la Netflix), parte din Fremantle de la RTL Group, deținută de Bertelsmann, fiind cei care au dat informația.

Aceștia urmează să fie co-producători ai serialului dramă, Tomas Alfredson urmând să regizeze toate cele șase episoade de 45 de minute, iar norvegiana Sara Johnsen („July 22”) va scrie scenariul.

Proiectul va explora relația dintre pasiune și dragoste printr-un triunghi erotic. „David se îndrăgostește de soția celui mai bun prieten al său, Mark, frumoasa Marianne”, potrivit rezumatului oficial al serialului. „Aventura lui David și Marianne are consecințe dureroase pentru cele două familii. Personajele sunt conduse de poftă, gelozie, trădare și dragoste.”

„Undeva în iarna lui 2001, l-am contactat pe Ingmar Bergman și l-am întrebat dacă pot să-i reinterpretez povestea. Inițial, a spus că suna ca „o idee nebunească”, a spus Alfredson. „Dar cu cât am vorbit mai mult despre asta, a crezut că suna atât „teribil de interesant”, cât și „foarte de rahat”. El a continuat: „Acum este în sfârșit timpul să facem un serial de televiziune cu drama șocantă a triunghiului amoros a lui Ingmar Bergman. Îmi este greu să cred că m-am confruntat vreodată cu o sarcină mai importantă și promit că îmi voi ridica pălăria pentru ceea ce a fost și îmi voi sufleca mânecile pentru ceea ce va fi.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Ben Stiller va regiza și va juca împreună cu Cate Blanchett în adaptarea pentru marele ecran a serialului ”The Champions”