Ingrediente pentru 4 portii
1 kg pulpa de vițel, 1 ceapa, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 2 linguri zeama de lamaie, 2 caței de usturoi, 2 linguri boia de ardei iute, 2 linguri tequila, 8 foi tortilla (gata preparate), ulei, sare, piper.
Preparare
Se taie carnea în fașii de aproximativ 10 cm lungime. Bucațile de carne se pun într-un vas, se amesteca cu zeama de lamaie, usturoi zdrobit, piper și tequila. Se lasa la macerat 12 ore, la frigider.
Ceapa se taie felii subțiri, ardeii se curața de semințe, se taie bucațele și se amesteca. Se scoate carnea din sosul marinat și se prajește într-o tigaie, cu puțin ulei, timp de 5 minute, la foc iute, dupa care se amesteca cu ceapa și ardeii. Se condimenteaza totul cu sare și piper, dupa gust.
Separat, se prajesc ușor foile de tortilla într-o tigaie cu puțin ulei, fara a le face prea crocante. Se pune pe fiecare tortilla cate puțina umplutura de carne cu legume, se ruleaza ca un cornet și se așaza pe platou. Se servesc însoțite de salata verde, fasole neagra sau orez mexican.