„Falci de fiare”, monstrul deseurilor din Pasajul Universitatii

Apropo.ro / 23.03.2009, 10:18
"Falci de fiare" este monstrul deseurilor uitate prin debaralele de acasa. Alti 4 monstri te asteapta sa ii descoperi.

"Falci de fiare" este monstrul deseurilor uitate prin dulapuri si debaralele de acasa.

Aceasta este o creatie a trei studenti de la Facultatea de Arhitectura, sectia Design: Mira Ene, Codrin Stanciulescu si Vlad Stefan.

Imensa creatura este realizata integral din lucruri care nu mai sunt utilizabile, precum: fiare de calcat, cd-uri, dvd-uri, mufe, masa de calcat rufe, cabluri, mausi, multe pungi cu deseuri, etc.

Toate adunate si frumos organizate formeaza o gura mare de deseuri, acestea din urma reprezentand un pericol iminent pentru noi toti.

"Falci de fiare" este unul dintre cei 5 monstrii realizati din dorinta de a trage un semnal de alarma in privinta gunoaielor si de a pastra orasul curat.

Ceilalti 4 monstrii sunt amplasati in locurile preferate din orasul nostru: Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Unirii si intrarea de la Parcul Tineretului.

"Futurofagus Bucarestii" este planta carnivora a indiferentei noastre, cea care ne mananca viitorul, dupa cum ii spune si numele. „Gurile” Futurofagus-ului sunt deseuri electronice care devoreaza totul in calea lor.

"Richard Inima Deseu" este un monstru fara de inima, cu fibrele musculare si organele la vedere, purtand in locul inimii, un aparat electronic uzat.

"Limbripetul" este limbricul nepasarii noastre, un vierme care pare inofensiv la o prima vedere…dar a carui malignitate este cu atat mai redutabila.

Desi pare o insecta, "Gunoescu" poate fi oricine, in metamorfoza nefericita a indolentului. Cu burta moale plina de deseuri si cu picioarele segmentate in foste aparate electronice, Gunoescu se taraste printre noi nestingherit.

Daca doriti sa votati monstrul preferat si sa aflati mai multe detalii despre monstrii nepasarii noastre intrati pe www.capitalaverde.ro.

Falci de fiare

falci de fiare

falci de fiare

falci de fiare

Foto: Galice Aurelian