Falezele din Mangalia și Saturn, reamenajate cu bani europeni

De: Carmen Ulian / 23.01.2015, 13:00
Până la finalul lui 2015, turiștii vor avea modernizate aleile din Mangalia și Saturn. Banii vor fi luați din fonduri europene.

Falezele din Mangalia și Saturn vor reamenajate cu bani din fonduri europene. Lucrările ar trebui finalizate până la finalul anului.

Faleza pietonală adiacentă plajei se va reabilita pe o distanță de peste 2,5 km, între Hotel Paradiso și limita stațiunii Saturn, dinspre Cordonul Saturn-Venus. De asemenea, proiectul prevede realizarea unui punct de belvedere acoperit, zone verzi, căi de acces către plajă, mobilier urban și sisteme de iluminat.

Costurile se vor ridica undeva la aproape 34 de milioane de lei din fonduri europene.

 Pe alei se va va pune granit și se vor amplasa și stâlpi de iluminat. De asemenea, peste 2.000 de mp de faleză vor deveni spațiu verde.

„Ne dorim ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp, mai ales dacă vremea ne va permite acest lucru. Sperăm să putem finaliza reabilitarea aleii pietonale de la Neptun, pană la începerea sezonului estival, iar cea de la Saturn, până la sfârșitul anului 2015. Ne cerem scuze de pe acum, pentru disconfortul creat în zonă, în perioada lucrărilor, însă suntem siguri că rezulatul final va fi unul pe măsura așteptărilor”, a declarat primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian.