Familia Foe da în judecata Federatia Franceza de Fotbal

Apropo.ro / 01.07.2004, 10:10
Familia Foe da în judecata Federatia Franceza de Fotbal
Familia fostului fotbalist camerunez Marc-Vivien Foe, decedat pe 26 iunie 2003, pe stadionul "Gerland" din Lyon, va ataca în justiție Federația Franceza de Fotbal (FFF) pentru nerespectarea regulilor de securitate, informeaza AFP, citînd avocații familiei Foe. "Acțiunea

Familia fostului fotbalist camerunez Marc-Vivien Foe, decedat pe 26 iunie 2003, pe stadionul „Gerland” din Lyon, va ataca în justiție Federația Franceza de Fotbal (FFF) pentru nerespectarea regulilor de securitate, informeaza AFP, citînd avocații familiei Foe.

„Acțiunea familiei Foe vizeaza obligarea FFF sa elaboreze caietul de sarcini cu privire la personalul și aparatura medicala care ar fi trebuit sa existe în incinta și în împrejurimile stadionului, ceea ce nu s-a întîmplat, așa cum a putut vedea toata lumea la televizor”, au precizat avocații familiei fostului fotbalist, Alain Jakubowicz și Prosper Abega.

Jakubowicza precizat ca la fața locului „nu erau decît medicii echipelor și kinetoterapeuții, dar nu și medici generaliști sau aparatura necesara în cazuri de o asemenea gravitate”.

Marc-Vivien Foe s-a prabușit pe gazon în minutul 72 al unei partide din semifinalele Cupei Confederațiilor, disputata de reprezentativa Camerunului în fața Columbiei, și a decedat 45 de minute mai tîrziu, în cabinetul medical al stadionului, fara a-și fi recapatat cunoștința. În urma autopsiei s-a stabilit ca decesul fotbalistului a fost cauzat de o hipertrofie cardiaca, probabil congenitala.

Mediafax