Fanii craioveni au rupt biletele

Apropo.ro / 26.03.2005, 14:42
Fanii craioveni au rupt biletele
Suporterii echipei Universitatea Craiova nu vor merge sa susțina echipa naționala a României la meciul cu Olanda, în semn de protest fața de numarul mic de bilete oferite de catre Federația Româna de Fotbal, transmite corespondentul MEDIAFAX. Galeria


Suporterii echipei Universitatea Craiova nu vor merge sa susțina echipa naționala a României la meciul cu Olanda, în semn de protest fața de numarul mic de bilete oferite de catre Federația Româna de Fotbal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Galeria Universitații a solicitat un numar de 50 de bilete pentru partida România-Olanda, care va avea loc, sîmbata, în grupa I de calificare la CM-2006, dar a primit numai 25. În semn de protest, fanii au rupt și au aruncat biletele, spunînd ca nu vor merge la meci.

„Atunci cînd au avut nevoie de noi, la meciurile cu Bosnia și Macedonia, i-am susținut cînd România a jucat la Craiova. De aceasta data, cînd am cerut un numar mai mare de bilete, pentru a merge sa-i susținem, ne-au fost oferite doar jumatate. Sa-i susțina steliștii și rapidiștii, ca pe noi nu ne mai intereseaza”, a declarat liderul galeriei formației craiovene, Gabriel Tîrca.

Niculescu nu va merge la meciul România – Olanda pentru ca nu are bilet

Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, vineri, la festivitatea de premiere a sportivilor CS Dinamo, ca nu va merge pe Stadionul Giulești, la partida România – Olanda, pentru ca nu a reușit sa-și cumpere un bilet.

„Din pacate nu am cum sa merg la meci pentru ca și eu m-am lovit de aceasta probleme cu biletele. Nu am gasit sa cumpar nici macar la negru”, a precizat Niculescu.

Niculescu susține ca este important ca România sa cîștige meciul de sîmbata, indiferent la ce scor, și spera ca unul dintre marcatori sa fie Florentin Petre, coechipierul sau. „Important este ca România sa cîștige. Nu conteaza ca este 1-0 sau 5-4. De asemenea, nici cine marcheaza nu are importanța, deși mi-aș dori sa o faca Florentin Petre”, a spus Niculescu, care a adaugat ca naționala României are nevoie sa obțina șase puncte în urmatoarele doua partide, pentru a se menține în cursa pentru calificare.

Niculescu a afirmat ca și-ar fi dorit sa fie în teren în partida cu Olanda, dar respecta decizia selecționerului Victor Pițurca de a nu-l convoca.

Poliția susține ca nu a fost anunțata din timp pentru combaterea speculei

Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române precizeaza într-un comunicat ca Federația Româna de Fotbal (FRF) nu a anunțat din timp Poliția pentru luarea masurilor de combatere a speculei cu bilete pentru meciul Româna-Olanda, din preliminariile CM 200

„Conform normelor legale în vigoare și recomandarilor FIFA și UEFA, organizatorii întîlnirilor de fotbal au obligația de a lua masuri stricte pentru controlul biletelor, fiind responsabile pentru orice consecințe negative ce decurg din distribuirea acestora. Avînd în vedere numarul redus de bilete ce pot fi puse în vînzare pentru acest meci, din cauza capacitații reduse a stadionului, și experiența altor întîlniri importante desfașurate în acest loc, organizatorii puteau sa prevada ca vor aparea busculade la locul de vînzare și acte de specula și sa anunțe din timp Direcția Generala de Poliție a Municipiului București pentru luarea masurilor de contracarare, însa acest lucru nu s-a facut”, se precizeaza în comunicat.

Poliția a precizat ca abia dupa vînzarea primelor tranșe de bilete și prezentarea în presa a modului defectuos de organizare, FRF a solicitat Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti sa intervina. „Astfel, au fost organizate echipe de polițiști din formațiunile de ordine publica și investigarea fraudelor, care acționeaza pentru menținerea ordinii și prevenirea vînzarii la negru a biletelor de intrare la meci, la locurile comunicate de FRF”, se arata în comunicat.

Poliția spune nu are la îndemîna instrumente juridice pentru combaterea cazurilor de specula cu bilete, deoarece specula ca infracțiune a fost dezincriminata din codul penal, iar vînzarea cu suprapreț nu mai este pedepsita. „Cei depistați ca vînd bilete pentru intrare la competiții sportive sau spectacole de orice gen, indiferent daca le vând cu suprapreț sau nu, pot fi sancționați conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicata, prin care sunt incriminate o serie de activitați comerciale ilicite”, se mai arata în comunicat.

Inspectoratul General al Poliției Române va propune Comisiei Naționale pentru Combaterea Violenței în Sport, care funcționeaza în structura Agenției Naționale pentru Sport, inițierea unui act normativ pentru incriminarea acestui gen de fapte.

Mediafax