Fanii dinamovisti ii raspund lui Badea

Apropo.ro / 31.07.2007, 13:41
Fanii dinamovisti ii raspund lui Badea
Suporterii dinamovisti au emis un comunicat in care se declara nemultumiti de afirmatiile si intentia presedintelui FC Dinamo, Nicolae Badea, care a propus ca Dinamo sa-si dispute meciurile de acasa in afara Bucurestiului. Redam integral continutul comunicatului. "Am apreciat mereu

Suporterii dinamovisti au emis un comunicat in care se declara nemultumiti de afirmatiile si intentia presedintelui FC Dinamo, Nicolae Badea, care a propus ca Dinamo sa-si dispute meciurile de acasa in afara Bucurestiului.

Redam integral continutul comunicatului.

„Am apreciat mereu disponibilitatea dumneavoastra spre dialog cat si inclinatia spre analiza inaintea luarii unor decizii importante sau a publicarii unor comunicate oficiale. Referitor comunicatul dumneavoastra de pe data 30 iulie, publicat pe site-ul oficial al clubului cu referire la suporteri, incidentele de la Buzau si cererea pe care intentionati s-o faceti la LPF cu privire la mutarea meciurilor in afara Bucurestiului, dorim sa precizam urmatoarele:

1) Suntem suporteri dinamovisti, de varste, profesii diferite, situatii sociale si economice diferite. Cu toate acestea cu totii intelegem sa sustinem neconditionat echipa FC Dinamo. Suntem impotriva confiscarii imaginii clubului de oameni care n-au nimic cu notiunea de sport, competitie sportiva si civilizatie.

2) Nu stim care este sursa informatiilor in baza carora s-a scris acest comunicat. Credem ca n-ati fost informat pe deplin despre cele intamplate la Buzau. Nu intelegem de ce clubul Dinamo a ignorat in comunicatul oficial gravele lipse organizatorice pe care clubul Gloria Buzau si Jandarmeria Romana au dat dovada la Buzau.

3) Tinem sa reamimtim ca suporterii dinamovisti nu sunt nici „spartani” care sa fie mutati pe diverse platouri cinematografice, asa cum in ultima vreme clubul a abuzat de imaginea jucatorilor dinamovisti si nici oi, care sa fie folosite in transhumanta sezoniera, din ciclul Dinamo echipa tuturor si a nimanui. Suporterii dinamovisti nu sunt nici masa de manevra, pe care vreun actionar de la FC Dinamo sa-i foloseasca in lupta cu alti actionari.

4) Vorbiti despre pretuirea fanilor dar omiteti deliberat sa mentionati de conditiile mizere pe care acestia trebuie sa le indure, etapa de etapa pe stadionul Dinamo. Echipe nou promovate si fara traditie au reusit sa construiasca sau sa reamenajeze in 2-3 luni stadioane, in timp ce echipa de actionari si managerii de la FC Dinamo este campioana in promesiuni si comunicate in care se da vina pe Primarie, Minister, CS Dinamo iar acum pe suporteri.

5) Vorbiti ca sunteti interesat in eliminarea manifestarilor violente ( verbale si fizice) din stadione dar omiteti sa pomeniti ca: A) promotorii si instigatorii acestori tipuri de manisfestari sunt insusi actionarii din fotbal care sunt intensi mediatizati si cu care dumneavoastra fie sunteti colegi in Consiliul de Adminstratie fie va pupati si salutati cu orice ocazie se iveste; B) FC Dinamo n-a investit nici un leu intr-un sistem de monitorizare al spectatorilor pe stadionul Dinamo prin care cei care se manifesta sa fie idenficati; C) Ca accessul dinspre si in stadionul Dinamo nu convin normelor minimale de siguranta si ca la fiecare meci pe FC Dinamo se pune in primejdie viata specatatorilor ce vin si ies de la stadion in cazul necesitatii unei evacuari rapide in masa.

6) Soliticati „Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) organizarea meciurilor de pe teren propriu in alte orase ale tarii, unde publicul este fair-play fata de echipa noastra, fata de ceilalti participanti la competitie, fata de fotbalul romanesc.” ?

Oare prin aceasta cerere nu se incearca ascunderea realitatii ca stadionul Dinamo nu poate organiza in acest moment in conditii de siguranta un meci de fotbal? Nu este mai mare rusinea ca Dinamo n-are un stadion omologat pentru Liga Campionilor dar prin lipsa masurilor organizatorice si implicare financiara a FC Dinamo nici macar pentru Liga infractorului Dumitru Dragomir ?

7) Va asiguram de aprecierea noastra pentru lucrarile pozitive realizate la Dinamo in timpul mandatului dumneavoastra si dorim un dialog intre suporteri si conducere prin care toate problemele sa fie rezolvate in familia Dinamo si nu prin massmedia sau pe site-uri de internet. Suntem de acord cu principiul „cei vinovati trebuie sa plateasca conform legii” dar pentru aceasta trebuie create conditiile necesare, ceea ce implica o investitie minima in infrastructura stadionului si logistica clubului. Nu putem fi de acord cu culpabilizari in masa sau decizii de mutari fortate si irationale.

8) De asemenea tinand cont de precedentele deplasari in „zone periculoase” infestate de fani ai rivalelor noastre ar fi bine ca eforturile conducerii sa fie putin indreptate si spre prevenirea unor acte premeditate de provocare catre galeria noastra, care duc de asemenea incidente in urma carora echipa are de suferit. Date fiind conditiile necinstite in care campionatul in curs a debutat nu avem nici un dubiu ca adversarele noastre se vor deda si pe viitor la astfel de actiuni pentru a ne opri, caci in teren le va fi foarte greu sa ne stavileasca.dz?

Va reamintim de exemplu ca la deplasarile in acele zone fierbinti dvs si colegii din conducere aveti protectia deplina a jandarmeriei ceea ce nu se intampla in cazul suporterilor care vin sa sustina echipa acolo unde este mai greu !

Consideram ca atitudinea de aratat cu degetul si pedepsit pe toata lumea de la un incident, provocat sau nu, nu este deloc constructiva si nici nu ne va feri de necazuri in viitor. O colaborare mai buna intre conducere si fani va fi insa extrem de benefica tuturor celor care iubesc Dinamo din suflet.

Echipa noastra se numeste Dinamo BUCURESTI. Nu se numeste nici Dinamo Giurgiu, nici Dinamo Calarasi, si nici Dinamo Campina !!!

Semnat: DinamoMania.”

Mirel Mircea