Fanii lui Kanye West se fac de ruşine: „Cine e Paul McCartney”?

Apropo.ro / 06.01.2015, 13:22
 Fanii lui Kanye West se fac de ruşine:
De câteva zile pe internet se discută cu patimă despre comentariile făcute pe Twitter de fanii lui Kanye West la adresa lui Paul McCartney pe care îl consideră "un artist necunoscut". "Cine e Paul McCartney?" "De asta îl iubesc pe Kanye West, pentru că promovează întotdeauna artişti necunoscuţi" sunt câteva din mesajele care au putut fi citite zilele acestea, după colaborarea lui Kanye cu Sir Paul McCartney la melodia "Only One". Să fie totuşi vorba de o glumă, aşa cum sugerează o anumită parte a presei?

O parte a presei sugerează faptul că mesajele de pe Twitter nu sunt decât mesaje ironice la adresa lui Kanye, în timp ce alţii comentatori nu se îndoiesc de autenticitatea lor. Indiferent care ar fi răspunsul la situaţia de mai sus, un fapt rămâne cu adevărat îngrijorător: o bună parte din noua generaţie nu e interesată de muzica anilor ’50 – ’60, considerând că doar artişti precum Kanye West sau Katy Perry ar fi importanţi. Paul McCartney a răspuns elegant la controversele de pe Twitter postând pe contul oficial de Instagram o frumoasă fotografie cu Kanye West şi un mesaj împăciuitor.  
  
Paul McCartney este unul din cei doi artişti rămăşi în viaţă din trupă fenomen a anilor ’60 Beatles, alături de Ringo Starr. Despre istoria Beatles, despre importantă lor sau despre John Lennon şi Paul McCartney au fost scrise mii de cărţi de-a lungul vremii. O dovadă în acest sens o constituie o simplă căutare pe Youtube care adună instant 1,620,000 de rezultate. 
  
Artistul, acum în vârstă de 72 de ani, a fost întotdeauna deschis la colaborări muzicale cu artişti în vogă. Trebuie doar să ne gândim la cea pe care a avut-o cu Michael Jackson în anii ’80, o colaborare care s-a terminat într-o mică controversă, după ce Michael Jackson a cumpărat drepturile pentru cele mai faimoase cântece ale formaţiei Beatles.