Fara camioane, orasul Dubai s-ar umple de dejectii

Apropo.ro / 09.11.2011, 13:09
Fara camioane, orasul Dubai s-ar umple de dejectii
Desi pare ilar, Dubai se confrunta cu o problema majora: sistemul de canalizare nu poate face fata debitului generat de zgarie-norii cu care orasul se mandreste.

Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume si este localizata in Dubai, un oras plin de zgarie-nori, reusind prin grandoarea lor sa atraga turisti din intreaga lume doar ca sa le priveasca.

Ceea ce lipseste Dubai-ului este un sistem centralizat de canalizare care sa poata prelua debitul generat de acesti zgarie-nori, proprietarii fiind nevoiti sa apeleze la metode rudimentare de a transporta dejectiile catre statiile de retratare a deseurilor.

Zeci si sute de camioane cara deseurile produse in aceste cladiri si astepta pana la 24 de ore la coada pentru a le varsa in statiile de retratare din vecinatate.

Cum problemele se tin lant, in loc sa se concentreze pe crearea unui sistem de canalizare performant, autoritatile vaneaza camioanele care nu au rabdare 24 de ore pana scapa de incarcatura si o varsa ilegal in locuri precum scurgerile de apa stradale, care ajung in Golful Persic.

Conform unor cifre publicate de catre autoritatile locale, intr-o singura luna au prins 27 de camioane care varsau dejectiile in locuri ilegale, oficialii oferind chiar si recompense celor care ii denunta pe acei soferi.