Fara servicii poștale

Apropo.ro / 15.01.2002, 16:43
Fara servicii poștale
Daca greva de avertisment de ieri nu va avea nici un ecou, iar Guvernul nu va ține cont de revendicarile angajaților de la Poșta Româna, urmatorul pas este greva generala, afirma Vasilica Gireada, șef Oficiu Poștal nr.6 Deva. Greva generala este stabilita

Daca greva de avertisment de ieri nu va avea nici un ecou, iar Guvernul nu va ține cont de revendicarile angajaților de la Poșta Româna, urmatorul pas este greva generala, afirma Vasilica Gireada, șef Oficiu Poștal nr.6 Deva. Greva generala este stabilita pentru data de 18 februarie, data de la care angajații Poștei Române nu vor presta nici un fel serviciu catre populație, pe o perioada nedeterminata.

Sindicaliștii din Poșta Româna cer scoaterea societații de pe lista de monitorizare a Ministerului de Finanțe, deoarece nu are nici un fel de datorie catre stat, ba mai mult a încheiat anul pe profit. Acest lucru ar putea rezolva și problema limitarii salariilor, mai spune Vasilica Gireada.

Cupoane corectate
De astazi, începe plata ajutoarelor de șomaj și a pensiilor pentru veteranii de razboi. Reprezentanți ai Poștei Deva afirma ca cupoanele de pensie și cele de ajutor de șomaj au fost greșit tiparite și nu corespundeau cu evidențele întocmite de Agenția Județeana de Ocupare a Forței de Munca, ceea ce a dus la o întârziere de câteva zile a plaților.

Ieri situația s-a reglementat, iar pentru recuperarea zilelor de întârziere, Poșta din Deva va trimite mai mulți factori poștali pe teren, în special acolo unde numarul persoanelor beneficiare de ajutor de șomaj este mai ridicat.

Scutiri pentru Electrica
SC Electrica nu mai este nevoita sa plateasca primariilor, impozit pe terenurile pe care sunt instalate posturile de transformare, stațiile și stâlpii de electricitate. Semnalele de alarma trase de sindicate înca de anul trecut, au avut ecou în cele din urma, iar Guvernul a emis o ordonanța prin care se interzice perceperea de taxe și impozite.

Acestea trebuiau incluse în prețul de facturare catre consumatori și ar fi dus la o marire a prețurilor cu câteva procente semnificative, mai spune Adolf Mureșan, liderul sindicatului energeticienilor hunedoreni. În aceasta situație, sentința prin care Primaria Deva a obținut dreptul de a stabili impozite pe terenurile ocupate SC Electrica Deva, nu mai are nici o valoare, mai afirma liderul de sindicat.

N.Ebner
[Hunedoreanul]