Farfuria ideală pentru juraţii ”Chefi la cuţite”: ”Trebuie să îmi trezească amintiri.”

De: Alexandra Necsoiu / 23.10.2018, 11:24
Farfuria ideală pentru juraţii ”Chefi la cuţite”: ”Trebuie să îmi trezească amintiri.”
Sezonul 6 ”Chefi la cuţite”, ce are premiera pe 29 şi 30 octombrie, pe Antena 1, reuneşte în platoul emisiunii concurenţi de toate vârstele şi meseriile, cum ar fi un preot catolic pasionat de muzică, un architect italian, căsătorit în România, un bucătar care a gătit pentru echipa de fotbal Bayern Munich, dar şi mulţi alţi candidaţi ce au făcut din gastronomie un stil de viaţă.

Chiar şi după cinci sezoane de jurizări, Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu încă mai găsesc perioada audiţiilor ca fiind cea mai surprinzătoare, pentru că experienţa este de fiecare dată diferită. Oameni pe care chefii nu i-ar fi văzut în acest show vor reuşi să îi lase fără cuvinte, concurenţi care se întorc pentru o a doua şansă vor trece prin jurizări pline de emoţii, şi pasionaţi de gătit motivaţi de cele mai impresionante poveşti de viaţă vor demonstra că oricine poate să îşi încerce norocul în acest show.

În jur de 200 de concurenţi se vor lupta pentru un cuţit din partea chefilor, însă drumul până la un paşaport de trecere din partea maeştrilor bucătari trebuie să fie ”pavat” cu reţete excepţionale. Sorin Bontea mărturiseşte că în fiecare an caută oameni pasionaţi, care să gătească cu gust, dar şi corect, în timp ce Cătălin Scărlătescu îşi doreşte să ia în echipă doar ucenici care pot transforma ingredientele în ”mâncare fabuloasă”.

Câştigător al ultimului sezon, Florin Dumitrescu recunoaşte că trecerea timpului nu l-a făcut să devină mai exigent, ci mai uman în ceea ce priveşte jurizările. Pentru el, o farfurie impecabilă este echilibrul perfect între plating şi savoare: ”Eu aplaud ideea, viziunea, execuţia corectă şi gustul. Dacă găsesc într-o farfurie ceva ce îmi trezeşte amintiri, îmi transmite o stare, sau îmi excită simţurile…o declar impecabilă.”

Cum va arata întâlnirea concurenţilor din sezonul 6 cu cei trei cunoscuţi chefi, ce farfurii excepţionale se vor prezenta în faţa lor, ce reacţii vor produce acestea şi, mai ales, cine va primi votul de încredere, telespectatorii Antena 1 vor afla din 29 şi 30 octombrie, de la 20:00, pe Antena 1.