Farfurii de trei cuţite, apariţii de poveste şi juniori talentaţi la ,,Chefi la cuţite”

De: Cristiana Trifu / 18.04.2018, 14:31
Farfurii de trei cuţite, apariţii de poveste şi juniori talentaţi la ,,Chefi la cuţite”
Seria de poveste a jurizării pe nevăzute a continuat şi marţi seara la „Chefi la cuţite”, unde telespectatorii au avut parte de un spectacol culinar din care surprizele şi voia bună nu au lipsit. Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au fost surprinşi de alegerile concurenţilor, dar mai ales de faptul că mai niciodată preparatul nu le-a putut da suficiente informaţii despre persoana din spatele uşilor. Mare le-a fost mirarea când ,,Raj Kapur” s-a dovedit a fi un străin pasionat de bucătărie, sau când în locul unui ,,ospătar” şi-a făcut apariţia un junior de doar 10 ani care a reuşit să dea savoare unei reţete dulci.

Stroe George este unul din concurenţii care a trecut graniţele pentru a-şi încerca norocul în această emisiune. Tânărul a venit din Austria special pentru a-i impresiona pe profesioniştii de la masa de jurizării, iar reţeta de piept de raţă cu sos de portocale şi piure de sfeclă roşie a fost un pariu sigur. Pentru George, emoţiile şi-au spus cuvântul, dar au fost constructive, pentru că cei trei chefi au apreciat preparatul său ca fiind unul dintre cele mai savuroase. Verdictul acestei jurizări a fost şi el unul emoţionant, iar concurentul a îngenuncheat atunci când şi-a văzut visul împlinit: ,,Nu am mai trăit niciodată o bucurie atât de mare, am rămas fără cuvinte când am văzut toate cele trei cuţite.”. Un alt bucătar care a făcut spectacol este Rodrigue Kioko, un român născut în Belgia dintr-o poveste de dragoste între o olteancă şi un congolez. Aerul internaţional al concurentului s-a transpus şi în farfurie, căci Rodrigue le-a pregătit celor trei juraţi o tocăniţă braziliană de peşte, cu care şi-a asigurat trecerea în etapa următoare printr-un număr maxim de voturi.

Admiratoarele celui mai râvnit burlac din juriu nu au lipsit, iar jurizarea acestora nu doar că a fost una plină de umor, cât şi presărată şi cu mici gelozii iscate din cauza indiferenţei lui Cătălin Scărlătescu. Atât Denisa Voicu, cât şi Raluca Podea au decis să-l impresioneze de data aceasta pe chef Sorin Bontea, însă doar Denisa a reuşit să se califice în etapa următoare cu o reţetă gătită în premieră în bucătăria ,,Chefi la cuţite”, savarina: ,,De când mă rog, n-am mai sperat că o să mai primim aşa ceva vreodată. Mi-a fost şi frică să mai spun! De 5 sezoane aştept preparatul acesta!”, a afirmat chef Bontea. Ştefania Manea este o altă apariţie memorabilă pentru Cătălin Scărlătescu, care nu doar că a avut curajul să-l ceară pe jurat în căsătorie într-un mod inedit, cât a făcut şi o figură bună în competiţie cu o farfurie de inspiraţie italiană. Inelul ascuns printre paste l-a uimit pe jurat, iar savoarea preparatului l-a făcut să spună ,,da”, însă doar în ceea ce priveşte soarta concurentei din concurs.

De la o săptămână, la alta, chefii au parte de surprize din partea concurenţilor care s-au înscris în sezonul de poveste al celui mai iubit culinar. Aşa se face că  aseară o bucătăreasă ce ghiceşte în cărţi de tarot a fost provocată să răspundă şi celei mai vehiculate întrebări de pe platou ,,Cine câştigă cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuţite”?”. Răspunsul i-a amuzat teribil pe juraţi, dar l-a şi încântat pe Florin Dumitrescu, cel căruia astrele îi prezic succesul în acest an.
Papilele gustative ale celor trei chefi au fost impresionate, poveştile din spatele farfuriilor i-au impresionat, iar curajul unora dintre concurenţi le-au atras atenţia, căci chiar în aceste momente Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu se gândesc la primele strategii. Săptămâna viitoare telespectatorii vor avea parte de alte două ediţii ,,Chefi la cuţite” presărate cu cele mai diverse ingrediente, luni şi marţi de la ora 20:00, pe Antena 1.