Farul a capotat in Ghencea

Apropo.ro / 20.09.2004, 10:06
Farul a capotat in Ghencea
Echipa Steaua București a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-0), formația Farul Constanța, în ultimul meci al etapei a VII-a a Diviziei A "Burger". Steaua - Farul     3-1 (0-0) Au marcat: Lovin '56, Cristea '59, Ogararu '62 / Gurița '90

Echipa Steaua București a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-0), formația Farul Constanța, în ultimul meci al etapei a VII-a a Diviziei A „Burger”.

Steaua – Farul     3-1 (0-0)

Au marcat: Lovin ’56, Cristea ’59, Ogararu ’62 / Gurița ’90

Stadion: „Steaua”

Spectatori: 12.000

Cartonașe galbene: Lovin ’37, E. Baciu ’86 / Pașcovici ’24, Șchiopu ’50, Gurița ’75

Arbitri: Marian Salomir - Cristian Nica, Octavian Șovre – Bogdan Sorescu

Observatori: Ion Turculeanu, Aron Huzu.

Componența formațiilor:

Steaua: Tudor – Ogararu, E. Baciu, Ghionea, P. Marin – Fl. Dumitru (Boștina ’70), Paraschiv, Lovin, Dica (Pitu ’72) – Cristea (Dinița ’75), Neaga. Antrenor: Walter Zenga.

Farul: Curca – Gurița, I. Barbu, Șchiopu, Pașcovici, Senin – I. Apostol, Lungu, Todoran, Cristocea (L. Mihai ’66) – Baicu (Ușurelu ’82). Antrenor: Petre Grigoraș.

Declarații dupa meci:

Walter Zenga (antrenor Steaua): „N-am început prea bine meciul, pentru ca joi am avut un meci foarte solicitant din punct de vedere psihic și e greu sa-ți revii dupa numai 48 de ore. Am facut cîteva schimbari în echipa pentru ca nu poți merge cu aceiași 11 jucatori în ritmul duminica-joi-duminica. Este vorba de odihna unor jucatori, și, în plus, mai apar și niște situații psihice. Am strigat un pic în vestiar la pauza, pentru ca vreau sa jucam mai repede și mai agresiv. În repriza a doua lucrurile au ieșit așa cum ne-am dorit. Farul joaca deschis, frumos, și aceasta victorie este foarte importanta pentru noi. La pauza le-am spus jucatorilor sa plimbam mai repede mingea și sa ajungem mai repede în jumatatea adversa. Am strigat puțin la ei, pentru ca vroiam ca echipa sa se trezeasca. La scorul de 3-0 i-am schimbat pe cei care au jucat mai mult în ultima perioada, precum Dica și Fl. Dumitru, și pe Andrei Cristea, care a acuzat o lovitura la spate în meciul cu ȚSKA”.

Petre Grigoraș (antrenor Farul): „Am început bine meciul. Prima repriza a fost echilibrata. Am blocat bine jocul Stelei. Din pacate pentru noi, în a doua repriza Steaua a avut 15 minute de foc. Un joc foarte rapid, în viteza și a înscris trei goluri în șase-șapte minute. Noi am avut o cadere inexplicabila. Am facut și greșeli. Victoria Stelei este meritata”.

Dorinel Munteanu (jucator și antrenor secund Steaua): „Ne-au trebuit șase minute ca sa cîștigam meciul. Chiar daca Dinamo a cîștigat la Bacau, campionatul este lung și toate echipele favorite au șanse la titlu. Florin Lovin și Eugen Baciu s-au ridicat la pretențiile Stelei”.

Gigi Becali (patron FC Steaua): „Nu mi-am facut nici un fel de probleme și nu am avut emoții. Sînt puțin suparat pentru golul primit, dar spiritul echipei trebuie sa fie unit pîna la final. Totuși, nu se poate sa ne jucam cu ocaziile și dupa aceea sa primim gol, pentru ca pe viitor aceste lucruri își pot pune amprenta. Îmi pare rau pentru Sechelariu, pentru ca mi-aș fi dorit sa aiba și el un succes. Chiar și cu victoria de la Bacau, Dinamo nu mai poate fi o problema pentru Steaua”.

Florin Lovin (jucator Steaua): „A fost un meci foarte greu, pentru ca cei de la Farul au venit motivați și au vrut sa scoata un rezultat bun. În repriza a doua ne-am dat drumul la joc și am facut spectacol. Ma bucur ca am dat gol, mai ales ca la Bacau am avut o singura reușita în 50 de meciuri. A fost fantastic cînd publicul mi-a scandat numele și pot spune ca e cel mai frumos lucru ce i se poate întîmpla unui fotbalist”.

Andrei Cristea (jucator Steaua): „Golul înscris îmi da mult curaj. Am reușit trei goluri în șase meciuri, însa știu ca pot și mai mult. Dedic aceasta reușita parinților, celor apropiați, însa nu în ultimul rînd acestor suporteri minunați. Vreau sa-mi fac cît mai bine datoria la echipa, pentru a fi convocat în continuare la naționala de tineret, cu care vreau sa ma calific. Însa daca domnul Iordanescu ma va convoca la prima reprezentativa, voi fi încîntat”.

Adrian Neaga (jucator Steaua): „A fost un meci bun, chiar daca am început mai slab, dar s-a întîmplat așa pentru ca am fost foarte obosiți dupa meciul cu bulgarii. În repriza a doua ne-am facut jocul și am meritat victoria”.

– În urma prestațiilor slabe din ultima perioada, portarul bielorus Vasili Hamutovski a fost lasat pe banca de rezerve de antrenorul Walter Zenga. De asemenea, fața de meciul cu ȚSKA Sofia, din turul întîi al Cupei UEFA, nu au fost introduși în echipa de start jucatorii Dorinel Munteanu și Nana Falemi, în timp ce atacantul Daniel Oprița nu a fost inclus în lot.

– Mijlocașul Florin Lovin a înscris primul sau gol pentru Steaua la al doilea meci oficial jucat pentru echipa din Bulevardul Ghencea.

– Un taraf din Vaslui a venit special la meciul cu Farul pentru a-i cînta patronului FC Steaua, Gigi Becali. Muzicanții l-au întîmpinat pe acesta în fața intrarii la tribuna oficiala. Apoi ei au stat la tribuna întîi a stadionului Steaua și au continuat sa cînte și în timpul meciului.

– Echipa oaspete a fost încurajata de aproximativ 80 de suporteri.

– Deoarece galeriile celor doua echipe sînt înfrațite, înainte de meci suporterii steliști și cei constanțeni s-au aplaudat reciproc, au scandat numele echipei adverse și au strigat împreuna împotriva echipelor Dinamo și Rapid.

– La meci a asistat și antrenorul secund al echipei naționale, Marius Lacatuș.

Mediafax