Farul castiga prima mansa

Apropo.ro / 23.03.2006, 09:47
Farul castiga prima mansa
Echipa Farul Constanța a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația FC Național, în prima manșa a semifinalelor Cupei României. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Liviu Mihai, în minutul 46, cu un șut de la 8 metri, dupa

Echipa Farul Constanța a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația FC Național, în prima manșa a semifinalelor Cupei României.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Liviu Mihai, în minutul 46, cu un șut de la 8 metri, dupa ce defensiva bucureștenilor nu a putut respinge balonul centrat de Voiculeț din lovitura libera.

Fundașul bancarilor, Cristian Sapunaru, a fost eliminat în minutul 76 dupa ce la faultat pe Gurița și a primit al doilea cartonaș galben.

Farul: 1.G.Curca – 2.Farmache, 3.Barbu, 5.Șchiopu, 4.Pașcovici (6.Gheara ’77) - 14.Voiculeț (10.Senin ’68), 8.Lungu, 20.L.Florea - 17.Todoran (16.V.Pacuraru ’60), 11.Gurița - 7.L.Mihai. Antrenor: Momcilo Vukotici.

FC Național: 13.Nae - 19.Sapunaru, 27.Burca, 4.Mehmedovici, 8.Mozacu - 23.Abiodun, 16.Herea, 20.Tameș (28.Bundea ’70), 21.M.Oprea (24.Iancu ’81) - 11.Griffiths, 29.Chihaia (9.Manta ’65). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonașe galbene: L.Mihai ’77 / Herea ’30, Sapunaru ’43, ’76

Cartonaș roșu: Sapunaru ’76

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Lucian Dan, ajutat de asistenții Gheorghe Negoița și Pavel Gheba. Arbitru de rezerva a fost Vasile Bratu. Observatori au fost Nicolae Pantea și Gheorghe Constantin.

La partida disputata pe stadionul „Farul” au asistat aproximativ 3.000 de spectatori.

Meciul retur va avea loc pe 26 aprilie, pe stadionul „Cotroceni”.

Vukotici: Este important ca nu am primit gol

Antrenorul echipei Farul Constanța, Momcilo Vukotici, a declarat, miercuri, la finalul meciului cu FC Național, scor 1-0, din prima manșa a semifinalelor Cupei României, ca este important ca formația sa nu a primit gol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt fericit și mi-am felicitat jucatorii pentru aceasta victorie, mai ales ca vine dupa eșecul cu Sportul. Le-am spus jucatorilor ca este foarte important primul meci. Cred ca 1-0 este un rezultat bun. Important este ca nu am primit gol. Este un avantaj minim, dar sper sa ne calificam”, a spus Vukotici, adaugând ca victoria din meciul cu FC Național este una importanta și în vederea meciului cu Dinamo, din etapa a XVIII-a a Diviziei A.

Tehnicianul echipei FC Național, Cristiano Bergodi, apreciaza ca șansele formației sale de a se califica în finala Cupei României sunt de 40 la suta dupa înfrângerea din meciul tur. „Nu cred ca au fost prea multe lucruri care sa nu mearga, dar Farul a facut un joc bun. Am încredere în echipa și nu trebuie uitat ca urmeaza returul. Am decis sa-i folosesc pe Tameș și Herea, pentru ca am vrut sa dau prospețime echipei”, a declarat Bergodi.

Mediafax