Farul cere FRF suspendarea lui Pașcovici pe doi ani

Apropo.ro / 04.07.2004, 14:56
Farul cere FRF suspendarea lui Pașcovici pe doi ani
Adunarea Generala a clubului Farul a decis sa propuna Federației Române de Fotbal suspendarea pe o perioada de doi ani a jucatorului Cosmin Pașcovici, care a parasit în urma cu zece zile echipa constanțeana și se afla în pregatire cu Universitatea Craiova, transmite

Adunarea Generala a clubului Farul a decis sa propuna Federației Române de Fotbal suspendarea pe o perioada de doi ani a jucatorului Cosmin Pașcovici, care a parasit în urma cu zece zile echipa constanțeana și se afla în pregatire cu Universitatea Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Principalul finanțator al clubului din Constanța, Gheorghe Bosînceanu, a declarat, sîmbata, dupa Adunarea Generala, ca s-a propus suspendarea lui Pașcovici pe durata cît mai are contract cu Farul, respectiv pîna în 2006.

De asemenea, membrii Adunarii Generale au decis recuperarea în întregime de la jucator a indemnizației de încadrare, care cuprinde toate cheltuielile pe care clubul le-a avut de la angajare lui pîna în prezent, respectiv 60.000 de dolari.

Cazul lui Pașcovici a fost analizat în lipsa jucatorului, care deși a fost prezent la începutul ședinței, a refuzat sa semneze lista de prezența și a parasit sediul clubului.

„Nu cunoaștem echipa la care el vrea sa se transfere. În contractul lui exista o clauza, care spune ca rezilierea acordului se face doar în cazul în care clubul Farul încaseaza suma de 125.000 de dolari de la o formație din strainatate. El ne-a transmis ca are o oferta de la Universitatea Craiova. Ori Universitatea nu este o formație din strainatate. Deci în contract scrie clar ca Pașcovici trebuie sa fie oferat de un club din strainatate care, daca dorește sa-l transfere, trebuie sa achite acesta suma. Pașcovici a încalcat atît regulamentul clubului, cît și contractul, și în aceste condiții noi am hotarît suspendarea lui. Din pacate, noi avem nevoie de Pașcovici, dar sîntem obligați sa luam masurile necesare din cauza actului sau de indisciplina. Ca sa fie eventual iertat, ar trebui ca el sa-și schimbe foarte mult atitudinea. Suma pe care va trebui sa o plateasca jucatorul este de 60.000 de dolari”, a precizat Bosînceanu.

Pe de alta parte, echipa a doua a Farului a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat, sîmbata, în compania formației Juventus București. Golul echipei Farul a fost marcat de R.Iacob ’27.

La Farul au evoluat urmatorii jucatori: Vlas – Saricu, Alexander Nassoku, S.Mocanu – D.Tahirovici, Papazicu, Mitu, Florea, Paștin – Pantelie, R.Iocob. Au mai intrat pe teren: Dumitrescu, Oprița, Ușurelu, R.Oprea, Zeciu, Doicaru.

Duminica, de la ora 11.00, echipa Farul va disputa un meci amical în compania formației FC Argeș.

Mediafax