Farul Constanța – Steaua București, scor 0-1

Apropo.ro / 03.08.2007, 23:03
Farul Constanța - Steaua București, scor 0-1
Echipa Steaua București a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Farul Constanța, în primul meci al etapei a doua a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 62, de Nicolae Dica. Banel

Echipa Steaua București a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Farul Constanța, în primul meci al etapei a doua a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 62, de Nicolae Dica. Banel Nicolița a executat un corner de pe dreapta, Florin Lovin a prelungit cu capul spre colțul lung, de unde Dica a șutat pe poarta, mingea lovindu-l pe portarul Vlas, care se retragea, și ricoșând în plasa.

Farul: 30. Vlas – 2. Farmache, 3. Barbu, 6. D. Gheara, 20. L. Florea – 7. Todoran, 19. Teekloh (21. Bacila ’80), 14. Voiculeț, 22. Mendy (4. Otvoș ’64) – 10. Gerlem, 15. Nanu (8. Ciobanu ’46). Antrenor: Constantin Gache.

Steaua: 1. Zapata – 4. Golanski (7. Bicfalvi ’58), 3. Goian, 5. I. Rada (26. Croitoru ’55), 18. P. Marin – 29. Badoi, 6. M. Radoi, 20. Lovin, 16. Nicolița – 10. Dica, 30. Zaharia (8. Ov. Petre ’68). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaș galben: D. Gheara ’90+2 / P. Marin ’39.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Alexandru Tudor, ajutat la cele doua linii de asistenții Cristian Nica și Florin Stanescu. Rezerva a fost Ionel Ivan.

Observatorii întâlnirii au fost Ion Mureșan și Adrian Ionescu.

Potrivit unuia dintre liderii galeriei Stelei, la Constanța au venit aproximativ o mie de suporteri ai „roș-albaștrilor”, dintre care doar în jur de 200 au reușit sa intre pe stadion, dupa ce au cumparat bilete de la speculanți. Restul a ramas la poarta stadionului, deoarece președintele CA al FC Farul, Gheorghe Bosânceanu, a refuzat sa le permita accesul în tribune pentru ca niciun oficial al FC Steaua nu a girat pentru aceștia. Singura persoana din conducerea Stelei prezenta la Constanța a fost finanțatorul Gigi Becali, însa acesta nu are o funcție în cadrul clubului. Președintele CA Valeriu Argaseala și managerul sportiv Adrian Ilie s-au aflat, vineri, la Nyon, la tragerea la sorți a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

„Clubul Steaua nu și-a asumat responsabilitatea pentru acești suporteri. Ei ar fi trebuit sa faca acest lucru daca suporterii ar fi provocat pagube pe stadion. Daca în timpul partidei cele doua conduceri vor ajunge la un consens, noi le vom permite sa intre. Nu depinde de noi”, spunea la scurt timp dupa startul partidei Sorin Mustațea, purtator de cuvânt al Brigazii Mobile de Jandarmi Constanța, care a adaugat ca doar aproximativ 300 de fani steliști au ramas la porți, în timp ce o suta au avut acces în stadion.

Portarul columbian Robinson Zapata „Rufay” a debutat la Steaua în meciul cu Farul. De asemenea, fundașul polonez Pawel Golanski s-a aflat la primul meci în Liga I, dupa ce marți a debutat în tricoul Stelei în meciul cu Zaglebie Lubin, din prima manșa a turului II preliminar al LC.

La meciul de la Constanța au fost prezenți aproximativ 12.000 de spectatori.

La joc a asistat și soția antrenorului stelist Gheorghe Hagi, Marilena, împreuna cu cei doi copii ai lor, Chira și Ianis. Tehnicianul a fost primit cu aplauze de spectatorii din Constanța, orașul sau natal.

În tribune a fost prezent și antrenorul Ion Moldovan.

Înainte de începerea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria Patriarhului Teoctist, care a fost înmormântat vineri, dupa ce luni a decedat în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicațiilor aparute dupa operația de prostata la care a fost supus în cursul aceleiași zile.

Mediafax