Farul Constanța – Universitatea Craiova, scor 2-1

Apropo.ro / 18.03.2005, 09:44
Farul Constanța - Universitatea Craiova, scor 2-1
Echipa Farul Constanța a cîștigat, cu scorul de 2-1 (0-1), meciul susținut, sîmbata, pe teren propriu, împotriva formației Universitatea Craiova, în etapa a XVII-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX. Universitatea Craiova a deschis scorul, în

Echipa Farul Constanța a cîștigat, cu scorul de 2-1 (0-1), meciul susținut, sîmbata, pe teren propriu, împotriva formației Universitatea Craiova, în etapa a XVII-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Universitatea Craiova a deschis scorul, în minutul 44, prin Mihaița Pleșan, care a reluat în plasa, de la aproximativ șase metri, un balon primit de la Vigariu, de pe partea dreapta.

Farul a egalat prin Vasilica Cristocea, în minutul 54, din penalti, dupa ce tot el a fost faultat în careu de Cosmin Moți.

În minutul 84 al partidei, portarul constanțean George Curca a aparat o lovitura de la 11 metri executata de Pleșan și acordata în urma unui fault în careu comis de Cristian Șchiopu asupra lui Ilie Iordache.

Farul Constanța a înscris golul victoriei în minutul 90+3, ultimul de prelungiri, prin Mihai Baicu, care a executat o lovitura libera de la 17 metri.

Farul: 23. Curca – 2. Farmache, 3. Barbu, 5. Șchiopu, 20. Florea – 14. Voiculeț (26. M.Baicu ’58), 8. Lungu, 17. Todoran (21. Ușurelu ’80) – 7. L. Mihai (9. Doicaru ’80), 11. Gurița, 10. Cristocea. Antrenor: Petre Grigoraș.

Universitatea: 1. Guso – 25. Daouda, 6. Papura, 17. Moți, 3. Bordeanu – 15. Buhuș, 20. Bundea, 19. Pleșan, 14. Da Silva (10. I. Luțu ’55) – 9. Dragan (11. Gavalovski ’45, 24. I. Iordache ’80), 18. Vigariu. Antrenor: Pavel Badea.

Cartonașe galbene: Cristocea ’62, Lungu ’74, Ușurelu ’90 / Bordeanu ‘9, Bundea ’45+1.

Partida a fost arbitrata de Anton Heleșteanu, ajutat de asistenții Florin Stanescu și Daniel Burloiu. Rezerva a fost Daniel Deca. Observatorii meciului au fost Alexandru Popescu și Vasile Avram.

Antrenorul Pavel Badea a declarat ca ar fi parasit conducerea tehnica a Universitații Craiova chiar daca ar fi obținut un rezultat de egalitate în meciul cu Farul Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Chiar daca faceam egal, oricum plecam. Doar daca Universitatea cîștiga ramîneam la conducerea tehnica a echipei. Chiar daca Dinel Staicu ar dori sa mai ramîn, nu mai vreau eu sa o fac. Pleșan, cu care am fost coleg doi ani de zile, din nefericire m-a îngropat astazi. Am pierdut cu 1-2 din cauza unei faze fixe, în loc sa cîștigam noi cu 2-1”, a spus Badea.

Badea crede ca Universitatea Craiova a ajuns în situația de a ocupa ultimul loc în clasamentul Divizei A din cauza lipsei de experiența și a neșansei. „Cred ca Universitatea, daca va juca așa cum a facut-o astazi, va ieși repede din aceasta zona. Cel care va veni dupa mine sper sa fie mai norocos”, a precizat tehnicianul.

În urma cu cîteva zile, patronul Dinel Staicu i-a cerut antrenorului Pavel Badea sa cîștige meciul cu Farul din campionat, în caz contrar urmînd sa fie înlocuit din funcție.

Universitatea a pierdut, sîmbata, în deplasare, cu scorul de 1-2, meciul susținut în fața formației Farul Constanța, în etapa a XVII-a a Diviziei A. Pentru Universitatea a înscris Pleșan, în minutul 44, tot el ratînd o lovitura de la 11 metri în minutul 84. Farul a punctat prin Cristocea ’54, din penalti, și Baicu ’90+3, din lovitura libera.

Antrenorul echipei Farul, Petre Grigoraș, s-a declarat bucuros de faptul ca, prin victoria obținuta în fața Universitații Craiova, constanțenii au eliminat speculațiile potrivit carora ar fi putut ceda puncte în acest meci, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sîntem alaturi de Universitatea Craiova și Schumacher. Îmi pare rau de Pavel Badea. Sînt convins ca va reveni curînd. Ma bucur însa pentru acest rezultat și pentru faptul ca am eliminat orice fel de speculație ca Farul ar fi putut sa cedeze vreun punct în meciul cu Universitatea”, a declarat Grigoraș, la finalul meciului Farul – Universitatea, scor 2-1, din etapa a XVII-a a Diviziei A.

Tehnicianul constanțean crede ca formația sa a cîștigat și cu șansa partida cu Univerisitatea. „Daca în prima etapa am invocat neșansa, pot sa spun ca astazi am cîștigat cu o mare șansa, dar la capatul unui joc pe care pot sa-l consider cel mai slab din acest sezon. Sper sa nu se mai repete o astfel de evoluție”, a subliniat Petre Grigoraș.

Mediafax