Fâșia Gaza: școli separate pentru băieți și fete

De: Marian Andrei / 02.04.2013, 12:30
Fâșia Gaza: școli separate pentru băieți și fete
Mișcarea palestiniană Hamas a aprobat o lege care interzice studiul în comun a băieților și fetelor cu vârste mai mari de 9 ani, aceștia trebuind să frecventeze școli separate.

Legea, aprobată ieri și care urmează să intre în vigoare odată cu începerea noului an școlar, mai prevede și faptul că profesorii bărbați nu au voie să predea fetelor. Legea va avea valabilitate universală, inclusiv pentru școlile private, cele ale altor confesiuni, cum ar fi cele creștine, și chiar cele patronate de Națiunile Unite.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

Criticii acestei măsuri spun că mișcarea islamistă încearcă să își promoveze „cu forța” ideologia în societate, în timp ce susținătorii spun că legea nu face decât să oficializeze valorile tradiționale palestiniene.

La rândul său, un consilier al ministrului Educației a declarat: „Suntem musulmani. Nu avem nevoie să îi convertim și pe alții, dar vrem să păstrăm valorile poporului nostru și ale culturii lui”.

Educația reprezintă o problemă spinoasă în Orientul Mijlociu, Israelul și Palestina acuzându-se reciproc că își învață copiii o versiune modificată a istoriei.