Fasole verde cu smântâna

Apropo.ro / 18.06.2004, 12:31
Fasole verde cu smântâna
Ingrediente pentru 4 porții 1 kg fasole verde, 500 g carne de porc, 2 capațani usturoi, 200 g smantana, 100 ml vin alb, 4 roșii decojite, 2 cepe, 1 legatura marar, ulei, sare, piper. Preparare Se curața fasolea, se spala bine și se fierbe în apa cu sare. Separat, se

Ingrediente pentru 4 porții
1 kg fasole verde, 500 g carne de porc, 2 capațani usturoi, 200 g smantana, 100 ml vin alb, 4 roșii decojite, 2 cepe, 1 legatura marar, ulei, sare, piper.

Preparare
Se curața fasolea, se spala bine și se fierbe în apa cu sare. Separat, se taie ceapa marunt și se calește în ulei. Se adauga carnea de porc taiata cubulețe. Cand totul s-a rumenit, se pun roșiile taiate felii, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se stinge cu vin alb. Spre final, se adauga fasolea fiarta, usturoiul pisat și se mai lasa pe foc aproximativ 15 minute. Se servește cu smantana amestecata cu marar tocat fin.