… fata cuminte și materialista

Apropo.ro / 14.11.2005, 12:01
... fata cuminte și materialista
În ultimele doua saptamâni fredonez în prostie melodia Madonnei (remake-ul dupa Abba). Așa cum acum un an am fredonat în prostie "American Dream". Așa cum în liceu am fredonat iarași câteva saptamâni "Rain", așa cum în școala generala am fredonat chestii de


În ultimele doua saptamâni fredonez în prostie melodia Madonnei (remake-ul dupa Abba). Așa cum acum un an am fredonat în prostie „American Dream”. Așa cum în liceu am fredonat iarași câteva saptamâni „Rain”, așa cum în școala generala am fredonat chestii de pe „Erotica”. Asta e, cel mai scandalos album m-a prins minor – dar n-aveam chiar nici o scuza daca nu-l ascultam, nu? Așa cum mama a fredonat „Papa don’t preach”. Care sa fie elixirul vieții de star atât de îndelungate!? Deci, lecțiile predate de Madonna!

Este o tocilara a muzicii. Nu se lasa niciodata. Învața perfect noile tendințe muzicale. Asculta umila lecțiile predate de vreun DJ la moda care avea probabil doi ani când ea vindea primul milion de albume.

Fura tot ce e „pe val”. Nu de puține ori videoclipurile sale sau fotografiile de presa sunt arta reciclata, comercializata. Daca intrați într-un muzeu de arta contemporana, s-ar putea sa vedeți „faze incredibile” folosite deja într-o varianta soft în vreun videoclip al Madonnei.

Devoratoare de moda. A exploatat tot ce se putea în zona. A aratat ba ca Marilyn Monroe, ba ca o calugarița cutremurata de fiori mistici, ba ca o dominatoare, ba ca o fata de la ferma, iar acum ca o tipa ieșita sa agațe într-o discoteca de anii ’70. Singurul lucru pe care-l mai are de facut este sa se parodieze pe sine în tinerețe.

Nu îi e frica de penibil. La început, orice curajos pare penibil. Iar Madonna manânca penibil pe pâine. N-o intereseaza. Când joaca într-un film criticii o fac praf. A împiedicat-o asta sa joace în al doilea, și-n al treilea? Am auzit voci care spuneau ca acum e prea batrâna pentru muzica de club. Da? Dați drumul ultimei melodii într-un spațiu populat – peste jumatate vor da din cap fericiți!

Nu a fost dominata de nici un iubit, fie el Sean Penn sau Guy Ritchie. S-a ținut tare, a evoluat paralel cu viața sentimentala.

Daca stai și le enumeri așa vei constata ca Madonna este una dintre cele mai cuminți staruri de pe pamântul asta, care a facut totul ca la carte, care nu s-a îmbolnavit de megalomanie. O lucratoare umila și exemplara în fabrica showbizului! Care înnebunește și acum puștii prin cluburi. O fata materialista de un romantism incredibil!

Costi Rogozanu ([email protected])

Tags: