FBI monitorizeaza Internetul

Apropo.ro / 14.02.2002, 09:50
FBI monitorizeaza Internetul
Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat ca monitorizeaza "potențialele vulnerabilitați" în rețelele de computere care ar putea permite hackerilor sa atace unele domenii ale Internetului, informeaza Reuters. "Sîntem conștienți de existența


Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat ca monitorizeaza „potențialele vulnerabilitați” în rețelele de computere care ar putea permite hackerilor sa atace unele domenii ale Internetului, informeaza Reuters.

„Sîntem conștienți de existența unor potențiale vulnerabilitați, dar pîna în acest moment nu putem confirma daca acestea au fost exploatate”, a declarat purtatorul de cuvînt al Centrului pentru Protecția Infrastructurii Naționale din cadrul FBI, Steven Berry.

La începutul acestei saptamîni, o echipa de supraveghere a sistemelor computerizate de la Universitatea din Pittsburgh a avertizat asupra unui atac al hackerilor, care face aceste sisteme vulnerabile în detectarea atacurilor, a unor eventuale întreruperi în furnizarea de servicii, precum și a unor posibile intrari prin efracție în anumite domenii.

De asemenea, avertismentul echipei de supraveghere preciza ca aceasta vulnerabilitate afecteaza și Protocolul de Administrare a Rețelelor Simple, utilizat pentru monitorizarea și administrarea rețelelor de computere.

Tot la începutul acestei saptamîni, FBI și Serviciile Secrete din Statele Unite a lansat un ghid pentru companii referitor la modalitațile prin care acestea își pot proteja computerele de atacuri ale hackerilor și pot elimina eventualele deficiențe de securitate.

Ghidul recomanda sectorului corporatist sa colaboreze cu agențiile abilitate sa acționeze în cazul unor astfel de incidente și prezinta modul în care acestea trebuie raportate autoritaților.

Mediafax