FC Porto ar putea fi sanctionata de UEFA

Apropo.ro / 01.10.2004, 10:19
FC Porto ar putea fi sanctionata de UEFA
UEFA va iniția o procedura disciplinara împotriva echipei FC Porto, dupa ce un suporter portughez l-a scuipat, miercuri, pe antrenorul Jose Mourinho, înaintea meciului cu formația Chelsea Londra, din cadrul grupelor Ligii Campionilor. Potrivit unui purtator de cuvînt al UEFA, care

UEFA va iniția o procedura disciplinara împotriva echipei FC Porto, dupa ce un suporter portughez l-a scuipat, miercuri, pe antrenorul Jose Mourinho, înaintea meciului cu formația Chelsea Londra, din cadrul grupelor Ligii Campionilor.

Potrivit unui purtator de cuvînt al UEFA, care a precizat ca acest incident a fost menționat în raportul arbitrului, orice echipa poate fi sancționata pentru comportamentul de care dau dovada suporterii acesteia în exteriorul terenului. Cazul va fi analizat de Comisia de disciplina a UEFA, formația portugheza fiind pasibila de o amenda.

Mourinho, fost antrenor al echipei FC Porto, cu care a cîștigat, în mai, Liga Campionilor, a salutat grupul de suporteri portughezi, moment în care unul dintre aceștia l-a scuipat.

„Suporterii erau în spatele meu, iar eu urmaream jucatorii la încalzire cînd s-a întîmplat acest lucru. Este ceva normal și e un fapt pe care îl pot înțelege. Unii ma iubesc, alții nu, dar asta este viața”, a declarat Mourinho.

Echipa Chelsea Londra, la care evolueaza și atacantul român Adrian Mutu, a cîștigat, cu scorul de 3-1, meciul disputat miercuri, în compania formației FC Porto, în etapa a II-a a fazei grupelor Ligii Campionilor.

Mediafax