Federatia Romana de Box a fost exclusa din AIBA

De: Marian Andrei / 06.09.2011, 12:32
Federatia Romana de Box a fost exclusa din AIBA
Federatia Romana de Box a fost exclusa din Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), incepand de azi, pentru ca nu a organizat alegeri pana la data de 31 august.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) anunta, intr-un comunicat, ca „Federatia Romana de Box (FRB) a fost exclusa in calitate de membru al Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA), incepand cu data de azi, 06 septembrie 2011. Acest lucru se datoreaza, conform scrisorii, faptului ca Federatia Romana de Box nu a tinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru presedintia FRB inainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA”.

Presedintele FR Box, Rudel Obreja (in imagine, alaturi de Elena Udrea, la conferinta de presa legata de organizarea unui meci al pugilistului Lucian Bute pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF), se afla de mai mult timp in conflict cu conducerea AIBA, care ii cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pana la 31 august.

Potrivit lui Vasile Catea, presedintele Asociatiei Judetene de Box Iasi, dezafilierea FRB de la AIBA vine cum nu se poate mai rau, cu numai opt zile inainte de debutul Campionatelor Mondiale de Box pentru seniori de la Baku, Azerbaidjan. Aceasta competitie este criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor.

„Sportivii romani pot primi dreptul de a participa la competitiile internationale numai dupa ce FRB va fi primita inapoi in cadrul AIBA. Acest lucru este posibil numai in cadrul urmatorului congres al AIBA, care este programat in februarie 2012. Chiar daca vom fi reprimiti in AIBA, vom rata concursurile de calificare la Olimpiada de la Londra„, a explicat Catea.