Felix Baumgartner, primul om care a făcut un salt din stratosferă (Poze & Video)

Apropo.ro / 15.10.2012, 09:40
Austriacul Felix Baumgartner este primul om care a sărit din stratosferă, de la o altitudine de peste 39.000 de metri, și a ajuns teafăr pe Pământ, în New Mexico.

Aventurierul aerului, Felix Baumgartner, a realizat un salt de la o înălțime de peste 39.000 de metri deasupra Terrei, duminică, în jurul orei 21.08 (ora României). El a căzut liber din stratosferă până pe pământul statului american New Mexico.

Austriacul Felix Baumgartner a stabilit și două recorduri mondiale, dar a reușit și să depășească viteza sunetului în cădere liberă, înregistrând astfel un al treilea record.

 


Red Bull Stratos: săritură de la marginea spațiului de pe tare.ro

 

Felix Baumgartner a avut în timpul coborârii o viteză de 1.342,8 de kilometri pe oră. Astfel, el a depășit viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri pe oră.

Felix Baumgartner este prima persoană din lume care a depășit viteza sunetului, fără a se afla într-un avion. Acest record a fost atins chiar în ziua în care se celebrează 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager în 1947, informează Sky News.

Felix Baumgartner

În timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a depășit și un alt record: s-a aflat într-o capsulă trasă de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodată un balon cu echipaj uman, potrivit explicațiilor oferite de specialiștii care au comentat transmisiunea live de pe redbullstratos.com.

Felix Baumgartner

Plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit duminică și un alt record mondial – saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine.

Citește mai multe detalii despre primul om care a sărit din stratosferă, pe Mediafax.ro