Felix devine uragan major de categoria 5

Apropo.ro / 03.09.2007, 09:49
Felix devine uragan major de categoria 5
Uraganul Felix a devenit, duminica, uragan major de categoria 5, în timp ce se îndrepta spre Belize si peninsula mexicana Yucatan, a anuntat Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC), citat de AFP. "Informatiile de la Administratia nationala pentru oceane si atomsfera indica

Uraganul Felix a devenit, duminica, uragan major de categoria 5, în timp ce se îndrepta spre Belize si peninsula mexicana Yucatan, a anuntat Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC), citat de AFP.

„Informatiile de la Administratia nationala pentru oceane si atomsfera indica faptul ca Felix continua sa se intensifice rapid”, a precizat NHC, într-un comunicat dat publicitatii la ora 00.00 GMT (3.00, ora României).

Duminica, la ora 21.00 GMT (00.00, ora României), ochiul ciclonului se afla la 710 kilometri sud-est de Kingston (Jamaica) si la nord de peninsula columbiana Guajira, îndreptându-se catre vest-nord-vest cu circa 32 de kilometri pe ora, spre coastele de nord din Honduras si Belize, precum si în directia peninsulei mexicane Yucatan, unde ar putea ajunge miercuri.

Serviciile de securitate civila din Venezuela au anuntat ca o persoana a fost data disparuta dupa trecerea uraganului prin apropierea coastelor acestei tari.

Felix nu va afecta direct Jamaica, însa rafalele puternice de vânt ar putea influenta conditiile meteo din zona, unde se desfasoara luni alegerile legislative amânate deja din cauza uraganului Dean.