Femei de milioane: Jolie, mai bună decît Aniston

Apropo.ro / 06.07.2009, 00:14
Femei de milioane: Jolie, mai bună decît Aniston
De cînd cu rivalitatea lor în plan sentimental, competiţia dintre Angelina Jolie şi Jennifer Aniston găseşte mereu noi terenuri de testare a capacităţilor fiecăreia.

Evident, presa de scandal plusează constant, alimentînd conflictul tacit dintre cele două staruri, dar miza rămîne, şi ea, la fel de constantă: cîştigarea definitivă a inimii lui Brad Pitt. Chiar dacă nici una dintre ele nu trădează că ar fi în vreun fel afectată de locul pe care îl ocupă în diverse clasamente, Angelina Jolie se simte deja cîştigătoare la puncte, iar Forbes îi gîdilă încă o dată orgoliul, desemnînd-o cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood în ultimele 12 luni.

După ce le-a demonstrat tuturor că este cea mai influentă personalitate, conform unui alt studiu Forbes, Angie a reuşit să strîngă 27 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, 15 milioane fiind obţinuţi numai de pe urma producţiei “Wanted”.

Cu toate că pe parcursul anului 2008 a avut încasări mai mari decît rivala sa, iată cum se întoarce roata: cu un cont mai sărac doar cu două milioane de dolari decît cel al lui Jolie, Aniston (foto) a reuşit să obţină 8 milioane pentru rolul din “Marley & Me” şi alte 6 pentru “He’s Just Not That Into You”, iar restul de pînă la 25 de milioane au fost adunaţi din reclame, şedinţe foto şi alte colaborări.

Pe locul trei se clasează Meryl Streep, care, după succesul de vara trecută cu “Mamma Mia”, adaugă trofeului cîştigat la gala Oscar (pentru rolul din pelicula “Doubt”) o sumă consistentă: 24 de milioane de dolari. Cursa se menţine strînsă, următoarea clasată fiind Sarah Jessica Parker, cu 23 de milioane de dolari. Întrucît versiunea cinematografică a serialului “Sex and the City” a avut încasări de 415 milioane de dolari, producătorii au investit în “Sex and the City 2”.

În ultimele săptămîni, Cameron Diaz a avut parte numai de surprize plăcute: a primit o stea pe bulevardul celebrităţilor din Hollywood, iar acum Forbes o creditează ca fiind a patra cea mai valoroasă actriţă americană, la averea ei adăugîndu-se, în ultimele 12 luni, o sumă rotundă – 20 de milioane de dolari.

Sandra Bullock şi Reese Witherspoon sînt la egalitate, cu 15 milioane de dolari, iar Nicole Kidman şi Drew Barrymore ţin aproape una de cealaltă, cu un venit de 12 milioane.

Locurile următoare sînt completate de Renée Zellweger (10 milioane), Cate Blanchett (8 milioane), Anne Hathaway şi Halle Berry (amîndouă cu cîte 7 milioane), Scarlett Johansson (5,5 milioane) şi Kate Winslet (2 milioane).