Femeia care nu s-a privit în oglindă un an

De: Gabriela Voicu / 21.08.2012, 16:20
Femeia care nu s-a privit în oglindă un an
Kjerstin Gruys, o studentă în vârstă de 29 de ani, a decis să nu se privească în oglindă un an, pentru a-și întări încrederea în sine.

Kjerstin Gruys, o studentă la Sociologie în vârstă de 29 de ani, a făcut un experiment pentru a-și întări încrederea în sine și a inspira alte femei să se concentreze mai puțin asupra aspectului fizic: timp de un an, ea nu s-a privit deloc în oglindă.

Tânăra și-a acoperit oglinda din baie pentru a nu se privi când se spăla, a reușit să evite oglinzile sau suprafețele lucioase pe care le-a întâlnit în calea ei și a învățat să se machieze pe pipăite.

Ea recunoaște că la început i-a fost greu, dar că apoi s-a adaptat și și-a dat seama că aspectul fizic nu este totul.

În adolescență, Kjerstin Gruys era nemulțumită de cum arăta și suferea de anorexie, ceea ce i-a cauzat probleme de sănătate.

Studenta a reușit să se vindece în câțiva ani și a început să facă voluntariat pentru About-Face, o organizație care ajută femeile incapabile să își accepte propriul aspect fizic.

Kjerstin nu s-a privit în oglindă nici măcar în ziua nunții, iar când își cumpără haine se baza doar pe opiniile prietenilor ei pentru a decide ce îi vine bine.

Experimentul ei început în 2010 s-a încheiat pe 12 martie, iar când s-a privit din nou în oglindă, înconjurată de familie și prieteni, Kjerstin a fost mulțumită de ce a a văzut și a concluzionat că are de oferit lumii mai mult decât aspectul exterior.