Femeia care nu va mai mânca niciodată, din cauza unei boli

De: Gabriela Voicu / 10.12.2013, 14:30
Femeia care nu va mai mânca niciodată, din cauza unei boli
O tânără în vârstă de 28 de ani suferă de gastropareză, boală din cauza căreia vomită orice mănâncă pentru că stomacul ei este paralizat.

O tânără în vârstă de 28 de ani suferă de o boală rară numită gastropareză din cauza căreia vomită orice mănâncă pentru că stomacul ei este paralizat și nu se poate goli singur.

Doctorii au încercat să îi pună un pacemaker în stomac în încercarea de a stimula digestia, însă operația nu a reușit. Femeia nu poate reține hrana și se va hrăni artificial pentru tot restul vieții ei.

Stomacul i-a paralizat după o cină în familie.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Eram la masă cu părinții mei, de Crăciun când mi s-a făcut rău. A trebuit să alerg la baie să vomit. În zilele următoare am pățit asta de peste 30 de ori”, a povestit Gillian Doig, potrivit Daily Mail.

Când au văzut că dă afară chiar și apa pe care o bea, părinții fetei au dus-o la spital.

Gillian Doig

Deși suferea de aproape doi ani de dureri de stomac, fata a fost diagnosticată cu o inflamație a pancreasului, însă în ultimul timp starea ei s-a înrăutățit; pe lângă pancreatită ea a făcut gastropareză, boală care împiedică mâncarea să treacă din stomac în intestinul subțire.

Printre simptomele bolii sale se numără balonarea, stările de vomă accentuate și scăderea drastică în greutate. În Marea Britanie, au fost înregistrate doar 50 de cazuri similare.

Medicii au încercat să o hrănească printr-un tub, însă această metodă nu a ajutat-o să câștige în greutate, așa că în cele din urmă i-au aplicat un cateter Hickman pentru a evita în întregime sistemul digestiv. Acesta trebuie conectat la un sistem artificial de hrănire între orele 19:00 și 09:00 în fiecare noapte, de șase ori pe săptămână, iar avantajul este că femeia nu mai are dureri insuportabile ca înainte.