Femeia cu 7 personalități (Video)

De: Gabriela Voicu / 02.07.2013, 16:00
Femeia cu 7 personalități (Video)
Helen suferă de tulburare de identitate disociativă, o boală numită și personalitate multiplă, care cauzează dezvoltarea a șapte alter-ego-uri în cazul ei.

Helen suferă de tulburare de identitate disociativă, o boală numită și personalitate multiplă, care cauzează dezvoltarea a șapte alter-ego-uri în cazul ei: Alex, un băiat de cinci ani căruia îi place să se joace cu pistoale de jucărie; William, un băiat de șase ani care îl adoră pe Mr. Men; Adam, un băiat de zece ani căruia nu îi este permis să iasă afară la joacă; Brenda, o fetiță de 13 ani foarte vorbăreață și energică; Karl, un băiat de 16 ani dezinvolt și impertinent; Jamie și Elizabeth.

Helen obișnuiește să schimbe frecvent aceste personalități fără a-și aduce aminte cum se comportă când devine unul dintre alter-ego-uri. Când este Brenda sau Karl, Helen bea și se droghează. Ea a consumat aceste substanțe de peste 100 de ori până acum.

Ruth a decis să afle ce a cauzat apariția acestor personalități în cazul lui Helen și a fost îngrozită când femeia i-a mărturisit că a fost abuzata în copilărie și că a creat aceste alter ego-uri pentru a se distanța de amintirile oribile. Karl și Brenda reprezintă un refugiu prin suferința fizică și automutilare, care blochează trauma emoțională, în timp ce personalitățile mai tinere o ajută să se refugieze în anii frumoși ai copilăriei.

Mai multe despre boala lui Helen, în clipul de mai sus.

Personalitatea multiplă sau tulburarea de identitate disociativă este o tulburare cronică ce constă în prezența a două sau mai multe personalități distincte, fiecare având un set specific de atitudini și comportamente. Persoanele care se presupune că suferă de personalitate multiplă dezvoltă de la 2 până la câteva sute de caractere, preluând de la fiecare câte ceva în funcție de anumiți factori declanșatori.