Femeia de 31 de ani care cantareste mai putin de 30 de kilograme

De: Gabriela Voicu / 15.12.2011, 11:58
Femeia de 31 de ani care cantareste mai putin de 30 de kilograme
Kate Chilver, o britanica de 31 de ani, a murit dupa ce s-a luptat cu anorexia in ultimii 16 ani.

O femeie din Marea Britanie, in varsta de 31 de ani, a murit dupa ce a luptat 16 ani cu anorexia. Britanica a fost diagnosticata cu anorexie nervoasa si ajunsese sa cantareasca mai putin de 30 de kilograme, iar corpul ei nu mai raspundea la medicamente.

Starea de sanatate a lui Kate Chilver a fost descrisa de medicii nutritionisti britanici drept „cel mai grav caz ” de anorexie pe care l-au vazut vreodata. Organele ei vitale erau atat de slabite din cauza lipsei de alimentare cu sange, incat au cedat. Dimensiunea inimii ei era la jumatatea uneia normale, iar parti din stomac si intestine erau practic necrozate.

Britanica avea 12 ani cand a inceput sa fie afectata de mai multe tulburari alimentare. Trei ani mai tarziu, ea a fost diagnosticata cu anorexie nervoasa severa.

Isabelle Caro, model anorexic francez

Medicii au incercat sa o ajute, dar eforturile lor nu au fost suficiente pentru a-i salva viata. Specialistii au incercat sa o hraneasca chiar si printr-un tub pentru a-i asigura minimum de substante nutritive, dar toate incercarile lor au fost in zadar.

De-a lungul anilor, Kate a slabit atat de mult, incat a ajuns sa aiba greutatea unui copil de cativa ani, fiind subponderala. Indicele de masa corporala (IMC) al lui Kate a atins valori ingrijoratoare, variind intre 9 si 12. IMC-ul unei persoane sanatoase este cuprins intre 20 si 25.

Un caz similar este cel al modelului francez Isabelle Caro, care a murit anul trecut, la varsta de 28 de ani, dupa ce s-a luptat cu anorexia de la varsta de 13 ani.