Femeia în viziunea lor. A Chefilor de la MasterChef

De: Nicoleta Nicolae / 01.03.2013, 12:04
Femeia în viziunea lor. A Chefilor de la MasterChef
În prag de primăvară, i-am luat la întrebări pe cei juraţi de la MasterChef. Ei bine, am descoperit trei romantici incurabili, dincolo de imaginea scorţoasă pe care o afişează în show-ul de la PRO TV. Dar, vă lăsăm să vă convingeţi singuri!

MasterChef

– Dacă ar fi să asociaţi femeia cu un desert care ar fi acela?
Sorin Bontea: Mousse de ciocolată. Pentru că e dulce şi fin.
Cătălin Scărlătescu: Aş asocia-o cu cea mai bună ciocolată din lume!
Florin Dumitrescu: Evident, cu desertul pe care l-am creat pentru ea. Pomme du Sima este dulce, condimentat, cremos, are mai multe texturi şi straturi, care îţi descoperă o combinaţie uluitoare de arome.‬‬ Iar în interior, frişca dulce şi cremoasă, combinată cu piper, este exact cum o văd eu. Complicată, dulce, condimentată şi, ca să o cunoşti, trebuie să fii atent la toate feţele ei, dar când o descoperi cu adevărat… Fericire!

– Dacă aţi asocia femeia cu un anotimp, pe care l-ar întruchipa în opinia voastră?
Sorin Bontea: Primăvara, pentru că este anotimpul în care totul revine la viaţă, este plin de soare, parfum şi finete.
Cătălin Scărlătescu: Având în vedere că anotimpul meu preferat este vara, cred că aş asocia-o cu căldura acestui anotimp, cu sentimentul de relaxare pe care ţi-l inspiră acest anotimp, parcă totul este trăit mai intens vara, ne bucurăm de fiecare clipă. Şi să nu uităm, vara este hot!
Florin Dumitrescu: Îmi place să asociez femeia cu tot ce este pozitiv, aşadar voi spune primăvara! Cred că vara şi iarna sunt extreme în temperaturi, iar femeia, în general, este mai echilibrată, deci primăvara i se potriveşte cel mai bine. Aş spune şi toamna, pentru doza de melancolie.

Sorin Bontea

– Imaginaţi-vă că femeia e un fruct. Care e acela în imaginaţia voastră?
Sorin Bontea: Grapefruit, pentru că este si dulce şi înţepător în acelaşi timp.
Cătălin Scărlătescu: Passion fruit. Şi cred că nu mai e nevoie de nicio explicaţie.
Florin Dumitrescu: Am mai spus, la un moment dat, pe blogul meu: „femeia este cel mai păcătos ingredient din viaţa unui bucătar‬‬”. ‪‪Nu ştiu, îmi este greu să aleg un fruct. Femeia este atât de complexă, încât e greu să o imaginez într-un singur fruct. Dimineaţa poate fi dulce, ca o pară, iar seara, surprinzătoare, ca fructul pasiunii. Când mă gândesc la femeia pe care o am lângă mine, ştiu că nu există un fruct atât de special. Aşadar, mă voi opri prin a spune cireşele (sunt şi fructele ei preferate)‬‬.

Florin Dumitrescu

– Cu ce culoare aţi asocia femeia din viaţa voastră?
Sorin Bontea: Cu portocaliu, pentru că este o combinaţie caldă între roşu şi galben, între dragoste, pasiune şi optimism, strălucire.
Catalin Scarlatescu: Mi-e greu să aleg o culoare. Femeia poate fi în atâtea feluri diferite! În orice caz, dacă trebuie să aleg, aş spune o explozie de culori vii.
Florin Dumitrescu: Culoarea cerului senin. Eu sunt foarte impulsiv, trăiesc momentele intens, în schimb, femeia pe care o iubesc mă linişteşte şi mă echilibrează, exact ca un bleu senin.‬

Catalin Scarlatescu

– Unde ţi se pare cel mai romantic loc din lume?
Sorin Bontea: Un bungalou in Bora Bora. O plajă exotică, cu nisip fin, apa crsitalină, palmieri şi multă umbră.
Cătălin Scărlătescu: Mai jos de Mombasa se afla o plajă lunga de cîţiva km, cu nisip alb. Asta mi se pare romantic.
Florin Dumitrescu: Oriunde suntem împreună poate fi romantic. Nu am văzut Parisul, dar poate nu acela ar fi cel mai romantic loc. Cred că o insulă ar fi prea pustie… Orice colţ din lume, din ţară, din casă poate fi romantic, atâta timp cât eşti cu persoana dragă. Cred că pentru mine şi iubita mea romantic poate fi oriunde suntem împreună.