Femeile blonde prostesc barbatii

De: Manuela Stoicescu / 14.12.2007, 13:13
Femeile blonde prostesc barbatii
Thierry Meyer a descoperit ca atunci cand se afla in preajma femeilor blonde, barbatii incep sa gandeasca "asemenea unei blonde"

Un studiu de specialitate publicat in The Sunday Times a demonstrat recent ca intalnirile cu blonde incetinesc performantele cognitive ale barbatilor.

Thierry Meyer de la Universitatea din Paris a descoperit ca atunci cand se afla in preajma femeilor blonde, barbatii incep sa gandeasca "asemenea unei blonde".

Subiectii de sex masculin au fost supusi unor teste de inteligenta dupa ce au stat in compania catorva blonde; inconstient, acestia au preluat stereotipul "blondei" si au inceput sa se comporte ca atare.

"Acest lucru demonstreaza ca oamenii confruntati cu stereotipuri le asimileaza inconstient. Blondele pot influenta oamenii si-i pot face sa actioneze in moduri stupide, deoarece mimeaza stereotipul blondei proaste", a declarat profesorul Thierry Meyer.

Actrita Michelle Collins a avut alta parere atunci cand a citit despre rezultatele experimentului: "Culoarea parului n-are nicio legatura; e vorba de sani."