Femeile care traiesc în cuplu se îngrașa mai repede

Apropo.ro / 09.04.2006, 15:03
Femeile care traiesc în cuplu se îngrașa mai repede
Femeile care traiesc în cuplu tind sa manânce mai puțin sanatos și sa se îngrașe mai repede, în timp ce barbații au tendința de a mânca mult mai sanatos, potrivit studiului unor dieteticieni britanici, transmite AFP. În momentul în care ajung sa traiasca împreuna

Femeile care traiesc în cuplu tind sa manânce mai puțin sanatos și sa se îngrașe mai repede, în timp ce barbații au tendința de a mânca mult mai sanatos, potrivit studiului unor dieteticieni britanici, transmite AFP.

În momentul în care ajung sa traiasca împreuna cu altcineva, barbații tind sa manânce hrana mai ușoara decât de obicei, mai multe fructe și legume, în timp ce femeile încep sa manânce feluri grele sau picante, precum curry sau paste, și consumul de grasimi și zahar este marit. Fiecare dintre ei adopta astfel modul de a se hrani al celuilalt.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de o echipa de dieteticieni de la Universitatea din Newcastle. Specialiștii au declarat ca aceste schimbari de dieta au loc pentru ca fiecare dintre cei doi membri ai cuplului dorește, de fapt, sa-l mulțumeasca pe celalalt.

„Un mare numar de femei au declarat ca partenerii au avut o influența negativa asupra dietei lor, în timp ce un mare numar de barbați au declarat ca partenerele lor au avut o influența pozitiva asupra modului lor de a se alimenta”, a spus Amelia Lake, specialist dietetician care a participat la studiu.

Ca în orice alt domeniu, atunci când cei doi ajung sa locuiasca împreuna, trebuie sa faca un compromis în ceea ce privește dietele lor. Amelia Lake a mai spus ca membrii unui cuplu ar trebui sa priveasca schimbarile în stilul de viața ca pe o oportunitate de a-și schimba viața în bine.

Dr. Frankie Phillips de la British Dietetic Association spune ca singura soluție pentru ca femeile sa nu se îngrașe atunci când se muta cu partenerul este sa nu mai fie tentate sa manânce aceeași cantitate de hrana ca el.

„Un barbat de greutate medie are nevoie sa consume zilnic mai multe calorii decât o femeie de greutate medie, deci daca cei doi consuma porții egale înseamna ca femeia va lua proporții”, a spus doctorul Phillips.

„Sa iei masa împreuna cu partenerul ar trebui sa fie una dintre placerile simple ale vieții și nu o batalie între ego-urile celor doi, care au preferințe și filozofii diferite”, a adaugat el.

Mediafax