Femeile care vorbesc despre „kilogramele în plus” sunt mai puțin plăcute

De: Mihaela Enache / 17.05.2013, 15:00
Femeile care vorbesc despre „kilogramele în plus
Femeile care vorbesc despre grăsimea și kilogramele în plus - sau cele care se plâng zilnic de aspectul lor fizic, obiceiurile alimentare și exercițiile fizice, sunt mai puțin plăcute de prietenii lor.

În cadrul studiului condus de Alexandra Corning, profesor asociat de cercetare în psihologie și director al Notre Dame’s Body Image and Eating Disorder Lab, unor fete de vârsta colegiului le-au fost prezentate o serie de imagini, fie cu femei vizibil subțiri, fie supraponderale, ce vorbeau fie despre „veșnicele kilograme în plus”, fie într-un mod pozitiv despre corpul lor. Apoi li s-a cerut să acorde note acestor femei, în funcție de mai mulți factori, inclusiv cât de plăcute le-au găsit a fi.

Femeile din imagini au fost evaluate în mod semnificativ mai puțin plăcute atunci când au vorbit despre grăsimea din corpul lor și kilogramele în plus, indiferent dacă erau supraponderale sau nu.

Femeile votate ca fiind cele mai simpatice au fost cele supraponderale, care au făcut declarații pozitive legate de corpurile lor.

Corning a declarat că deși a devenit o parte obișnuită din conversațiile noastre zilnice, vorbitul despre kilogramele în plus este departe de a fi inofensiv.

Ea a spus că acest subiect este puternic asociat cu – și poate chiar provoca – nemulțumirea față de corp – un factor de risc cunoscut pentru dezvoltarea tulburărilor de alimentație.