Femeile destepte risca sa devina alcoolice

De: Manuela Stoicescu / 12.02.2008, 11:35
Femeile destepte risca sa devina alcoolice
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, persoanele inteligente prezinta mult mai multe riscuri de a deveni dependente de alcool.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, persoanele inteligente prezinta mult mai multe riscuri de a deveni dependente de alcool decat celelalte, deoarece este mult mai probabil ca acestea sa aiba slujbe stresante.

Riscurile sunt mai mari pentru femeile inteligente comparativ cu cele pentru barbatii inteligenti. Se pare ca femeile sunt supuse la mai multi factori de stress, in special atunci cand lucreaza intr-un mediu dominat de barbati. Acelasi studiu a constatat si ca femeile beau mai mult decat s-ar fi crezut, "din cauza tendintei de a utiliza pahare de vin mai mari".

Cercetatorii au comparat nivelul inteligentei la varsta de 10 ani cu consumul de alcool si problemele legate de dependenta la varsta de 30 de ani. Persoanele care au obtinut cele mai bune rezultate la testele de inteligenta efectuate in copilarie au prezentat cele mai mari probabilitati de a dezvolta o dependenta de alcool la maturitate.