Femeile însărcinate care renunță la fumat primesc 600 de dolari de la autoritățile britanice

De: Carmen Ulian / 09.02.2015, 16:00
Femeile însărcinate care renunță la fumat primesc 600 de dolari de la autoritățile britanice
Autoritățile britanice au decis să motiveze financiar femeile însărcinate oferindu-le vouchere de cumpărături în valoare de 600 dolari.

Autoritățile britanie au apelat și la acest proces pentru a vedea dacă pot influența femeile însărcinate să renunțe la fumat oferindu-le un stimulent financiar. Cei 600 de dolari care sunt oferiți fiecărei mămici care nu mai fumează sunt dați sub forma unor tichete de cumpărături Love2Shop ce pot fi folosite în numeroase magazine. Desigur, banii nu sunt înmânați pur și simplu ca o alocație, ci mămicile trebuie să respecte câțiva pași necesari. Participarea la diferite întruniri, teste prin care se verifică dacă au fumat sau nu, etc.

Un procent de 12 la sută dintre britanice își propun să renunțe la fumat pe perioada sarcinii, însă specialiștii soresc ca, pe viitor, acest procent să crească.

Fumatul în timpul sarcinii afectează sănătatea bebelușului încă din pântece. Este posibilă și pierderea sarcinii, nașterea prematură sau dezvoltarea anormală a fătului. Substanțele otrăvitoare pe care o mamă le ingerează când fumează ajung în placentă, la copil. De aceea, renunțarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl poate face o viitoare mămică pentru sănătatea ei și a viitorului copil.