Femeile însarcinate nu trebuie sa consume alcool

Apropo.ro / 05.06.2007, 15:07
Femeile însarcinate nu trebuie sa consume alcool
Femeile însarcinate sau cele care doresc sa conceapa un copil nu trebuie sa consume deloc alcool, potrivit noilor recomandari emise de Departamentul pentru sanatate publica din Marea Britanie, informeaza sky.com. Recomandarile medicale de pâna acum permiteau femeilor însarcinate sau

Femeile însarcinate sau cele care doresc sa conceapa un copil nu trebuie sa consume deloc alcool, potrivit noilor recomandari emise de Departamentul pentru sanatate publica din Marea Britanie, informeaza sky.com.

Recomandarile medicale de pâna acum permiteau femeilor însarcinate sau celor care încercau sa conceapa un copil sa consume o cantitate limitata de alcool și sfatuiau viitoarele mame sa nu se îmbete.

Guvernul britanic le recomanda acum viitoarelor mame sa renunțe total la alcool pentru ca unele femei subestimeaza riscurile pe care consumul de alcool le poate avea asupra copilului.

Specialiștii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce s-a descoperit ca 9% dintre femei consumau pe perioada sarcinii o cantitate de alcool mai mare decât cea recomandata.

Noile recomandari stipuleaza, ca daca femeile însarcinate aleg, totuși, sa consume alcool, sa se limiteze la una-doua unitați de alcool o data sau de doua ori pe saptamâna și sa nu se îmbete.

Cifrele primite de la Organizația naționala a sindromului alcoolic fetal arata ca în Marea Britanie se nasc anual aproximativ 6.000 de copii cu sindrom alcoolic fetal.

Aceasta boala cuprinde o gama larga de probleme de comportament, mentale și fizice, precum incapacitatea de a învața, retard mintal, diformitați faciale, pierderea auzului, creșteri anormale în greutate și dificultați de mers.

Noile recomandari au fost sprijinite intens de Tommy’s, asociația de caritate în beneficiul bebelușilor, care este de parere ca viitoarele mame nu trebuie sa consume alcool pentru ca acesta este transmis bebelușului prin placenta.

„Alcoolul poate afecta mai mult fatul în perioada sa de dezvoltare decât orice alta substanța de tipul marijuanei, heroinei și cocainei,” a declarat directorul executiv al organizației, Jane Brewin.